Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σχεδίαζαν δηλητηρίαση του νερού
Σχεδίαζαν δηλητηρίαση του νερού

Σχεδίαζαν δηλητηρίαση του νερού

Την υδροδότηση σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Πρίστινα διέκοψαν προσωρινά οι αρχές του Κοσόβου, αφότου συνελήφθησαν πέντε ύποπτοι με δεσμούς με το , οι οποίοι σχεδίαζαν να δηλητηριάσουν τις δεξαμενές νερού της πόλης.

Η υπηρεσία υδροδότησης στην Πρίστινα εξήγησε πως η παροχή νερού διακόπηκε το Σάββατο για λόγους ασφαλείας και πως δείγματα νερού εξετάζονται για να εντοπιστούν τυχόν ύποπτες ουσίες. Αστυ είδαν τρεις από τους υπόπτους να συμπεριφέρονται παράξενα κοντά στη λίμνη Μπάντοβατς, που παρέχει στον μισό σχεδόν πληθυσμό της πρωτεύουσας, μίας πόλης με 200.000 κατοίκους. Οι ύποπτοι οδηγούσαν δύο αυτοκίνητα Volkswagen, τα οποία περιείχαν και υλικό που σχετίζεται με το . Αλλοι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν σε διαφορετικά σημεία του Κοσόβου. Τις τελευταίες εβδομάδες το κρατίδιο βρίσκεται σε συναγερμό, αφότου εθελοντές με κατ από το Κόσοβο εμφανίστηκαν σε προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, απειλώντας με άμεσες , συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων υδροδότησης. Πάντως από τις πρώτες δειγματοληψίες προέκυψε ότι το είναι ασφαλές για κατανάλωση και η υδροδότηση αποκαταστάθηκε.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η του Κοσόβου συνέλαβε άλλους δεκατέσσερις ιμάμηδες, μεταξύ των οποίων αυτόν του μεγάλου τεμέ της Πρίστινας, ονόματι Σεφτσέτ Κρασνίτσι, καθώς και τον χότζα της πόλης, και τους απέδωσε κατηγορίες για διάδοση θρησκευτικού φανατισμού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση