Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Σχεδίαζαν δηλητηρίαση του νερού
Σχεδίαζαν δηλητηρίαση του νερού

Σχεδίαζαν δηλητηρίαση του νερού

Την υδροδότηση σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Πρίστινα διέκοψαν προσωρινά οι αρχές του Κοσόβου, αφότου συνελήφθησαν πέντε ύποπτοι με δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι σχεδίαζαν να δηλητηριάσουν τις δεξαμενές νερού της πόλης.

Η υπηρεσία υδροδότησης στην Πρίστινα εξήγησε πως η παροχή νερού διακόπηκε το Σάββατο για λόγους ασφαλείας και πως δείγματα νερού εξετάζονται για να εντοπιστούν τυχόν ύποπτες ουσίες. Αστυνομικοί είδαν τρεις από τους υπόπτους να συμπεριφέρονται παράξενα κοντά στη λίμνη Μπάντοβατς, που παρέχει νερό στον μισό σχεδόν πληθυσμό της πρωτεύουσας, μίας πόλης με 200.000 κατοίκους. Οι ύποπτοι οδηγούσαν δύο αυτοκίνητα Volkswagen, τα οποία περιείχαν όπλα και υλικό που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος. Αλλοι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν σε διαφορετικά σημεία του Κοσόβου. Τις τελευταίες εβδομάδες το κρατίδιο βρίσκεται σε συναγερμό, αφότου εθελοντές με καταγωγή από το Κόσοβο εμφανίστηκαν σε προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, απειλώντας με άμεσες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων υδροδότησης. Πάντως από τις πρώτες δειγματοληψίες προέκυψε ότι το νερό είναι ασφαλές για κατανάλωση και η υδροδότηση αποκαταστάθηκε.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε άλλους δεκατέσσερις ιμάμηδες, μεταξύ των οποίων αυτόν του μεγάλου τεμένους της Πρίστινας, ονόματι Σεφτσέτ Κρασνίτσι, καθώς και τον χότζα της πόλης, και τους απέδωσε κατηγορίες για διάδοση θρησκευτικού φανατισμού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας συμμετέχει στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ - https://t.co/fk98BTy1dx -

  • Συνάντηση Πανελλήνιου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη - https://t.co/bzCZTZSWJp -

  • Μεταστεγάζεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας - https://t.co/FEssp4N1rF -

"Αλιεύοντας" την είδηση