Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σαρκοζί: Ένα κομμάτι της ζωής μου χάθηκε σήμερα
Σαρκοζί: Ένα κομμάτι της ζωής μου χάθηκε σήμερα

Σαρκοζί: Ένα κομμάτι της ζωής μου χάθηκε σήμερα

Τι δήλωσαν για τον Ζακ Σιράκ οι ξένοι ηγέτες

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ  αντέδρασε στην ανακοίνωση του θανάτου του Ζακ Σιράκ, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 86 ετών, χαιρετίζοντας έναν «ηγέτη σοφό, οραματιστή, πραγματικό δάσκαλο, έναν άνθρωπο ενδιαφέροντα με πολλές γνώσεις που υποστήριξε πάντα τα συμφέροντα της χώρας του, ενώ κέρδισε τον σεβασμό που άξιζε των συμπατριωτών του και ένα υψηλό διεθνές κύρος».

Η καγκελάριος της ερμανίας Αγκελα Μέρκελ χαιρετίζει στον Ζακ Σιράκ, «έναν υπέροχο εταίρο και φίλο», σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter που ανάρτησε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Η ανακοίνωση του θανάτου του Ζακ Σιράκ με λύπησε βαθιά». Ο Σιράκ «ήταν για εμάς τους ερμανούς και για μένα προσωπικά ένας υπέροχος εταίρος και φίλος», πρόσθεσε η Μέρκελ, η οποία είχε ιδιαίτερη συνεργασία μαζί του κατά τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας της στην καγκελαρία, από το 2005 έως το 2007.

Η καγκελάριος απέτισε τιμή, όπως και ο της των Εξωτερικών Χάικο Μάας πριν από αυτήν, σε έναν «μεγάλο αρχηγό κράτους και Ευρωπαίο».

Σε μήνυμα του στο Twitter, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας εξήρε κυρίως το «Όχι» του στον πόλεμο στο Ιράκ» και την «κριτική ορθο του» για την ευθύνη του «καθεστώτος του Βισί και των Γάλλων συνεργατών στα εγκλήματα των ναζί».

Ο πρωθ της Βρετανίας  αποχαιρέτισε έναν «υπέροχο ηγέτη που διαμόρφωσε το μέλλον της ς».

«Ενα κομμάτι της ζωής μου χάθηκε σήμερα», δήλωσε εξάλλου ο πρώην πρόεδρος της ς Νικολά Σαρκοζί εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του προκατόχου του.

«Ο Σιράκ ενσάρκωσε μια Γαλλία πιστή στις οικουμενικές της αξίες και στον ιστορικό της ρόλο» και «ουδέποτε υποχώρησε ως προς την ανεξαρτησία μας, ταυτόχρονα και ως προς την πλήρη ευρωπαϊκή του προσήλωση», πρόσθεσε ο Σαρκοζί κάνοντας μνεία για «το επιβλητικό ανάστημα και την τόσο ιδιαίτερη φωνή του Σιράκ που συντρόφευσαν τη γαλλική πολιτική ζωή επί μισό αιώνα».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση