Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σαν Φρανσίσκο: Συνελήφθη πρώην πεζοναύτης που σχεδίαζε επίθεση σε εμπορικό κέντρο
Σαν Φρανσίσκο: Συνελήφθη πρώην πεζοναύτης που σχεδίαζε επίθεση σε εμπορικό κέντρο

Σαν Φρανσίσκο: Συνελήφθη πρώην πεζοναύτης που σχεδίαζε επίθεση σε εμπορικό κέντρο

Ένας Αμερικανός πρώην πεζοναύτης συνελήφθη από ομοσπονδιακούς πράκτορες του με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει μια επίθεση τις μέρες των Χριστουγέννων ενάντια σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα στο Σαν Φρανσίσκο, εμπνεόμενος από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο.

Ο Εβεριτ Άαρον Τζέιμσον, ένας 26χρονος οδηγός φορτηγού, σχεδίαζε μια επίθεση ενάντια στο «Προβλήτα 39» (Pier 39), σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη από το σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην .

Ο ύποπτος ανέφερε στους πράκτορες του FBI ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά για να επιτεθεί στο πλήθος στην προβλήτα στο διάστημα μεταξύ 18 και 25 Δεκεμβρίου, επειδή τα « είναι η ιδανική μέρα να κάνεις μια επίθεση».

Ο Τζέιμσον εξήγησε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο μέρος επειδή «το είχε επισκεφτεί και γνώριζε ότι ήταν ένα μέρος όπου είναι συγκεκριμένος πολύς κόσμος», ενώ δήλωσε ότι ήταν «έτοιμος να πεθάνει».

Οι αστυνομικοί του FBI έκαναν έφοδο την Τετάρτη στο σπίτι του στο Μονο, περίπου 130χλμ ανατολικά της και βρήκαν τη διαθήκη του, αρκετά όπλα και πυρομαχικά.

Όπως τόνισε σε έναν αστυνομικό του FBI, ο 26χρονος πίστευε ότι είναι ένα ανώτερο μέλος του ΙΚ και ότι χρειάζεται «μια ακόμη επίθεση όπως αυτή στην έα Υόρκη ή στο Σαν Μπερναντίνο» στις .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση