Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ρουμανία: Στους 55 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά σε ντισκοτέκ
Ρουμανία: Στους 55 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά σε ντισκοτέκ

Ρουμανία: Στους 55 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά σε ντισκοτέκ

Ο από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε μια ντισκοτέκ στο Βουκουρέστι και στάθηκε αφορμή για την της ς του Βίκτορ Πόντα αυξήθηκε και άλλο σήμερα, στους 55 νεκρούς, μετά τον θάνατο μιας νεαρής ς που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και δύο εβδομάδες.

Η 29χρονη άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της ερμανίας όπου είχε μεταφερθεί την Τρίτη. Στη Ρουμανία νοσηλεύονται ακόμη 70 άνθρωποι και οι δέκα από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Άλλοι 40 έχουν μεταφερθεί σε άλλων χωρών, κυρίως στη , το Ισραήλ και την Ολλανδία.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μια ντισκοτέκ, στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου περίπου 400 νέοι παρακολουθούσαν μια συναυλία ροκ ς και ένα σόου πυροτεχνημάτων. Είκοσι έξι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί ή ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν έξω, ενώ άλλοι 200 τραυματίστηκαν.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου δεν είχαν από τις αρχές για να διοργανώσουν τη συναυλία ενώ αποκαλύφθηκαν και πολλές ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας, όπως η ανυπαρξία εξόδων κινδύνου και η χρήση εύφλεκτων υλικών για την ηχομόνωση του χώρου.

Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση 10 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και οι τρεις ιδιοκτήτες της ντισκοτέκ που κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση