Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Πόντα
Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Πόντα

Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Πόντα

Την παραίτησή του ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η κυβέρνησή του θα εκτελεί χρέη υπηρεσιακής, μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη χώρα.

«Μέχρι να σχηματιστεί μετά από διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, θα συνεχίσουμε τα καθημερινά μας καθήκοντα και μόλις αναλάβει καθήκοντα η μπορούμε να παραδώσουμε μία καλύτερη οικονομική και κοινωνική κατάσταση από εκείνη που παραλάβαμε. Οι πολιτικές διαδικασίες θα εκτυλιχθούν στη διάρκεια της ημέρας» ανέφερε ο κ. Πόντα σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους από την έδρα της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας συγκάλεσε έκτακτη κυβερνητική στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα), κατά την οποία θα ευχαριστήσει τους υπουργούς που τον βοηθούν να προετοιμάσει τη μετάβαση στη νέα κυβέρνηση.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) Λίβιου Ντραγκνέα ανακοίνωσε ότι ο Βίκτορ Πόντα θα παραιτηθεί.

«Είχα σήμερα το πρωί μια συζήτηση με τον Βίκτορ Πόντα. Συζητήσαμε την τρέχουσα κατάσταση, ό,τι συνέβη στο παρελθόν και τι συνέβη χθες το βράδυ. Έχουμε αναλάβει από κοινού ορισμένες αρχές στο συνέδριο, διαπιστώσταμε ότι προχωράμε σε συνολική ρήξη με το παρελθόν, που σημαίνει ρήξη με το παλιό μοντέλο άσκησης πολιτικής. Έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε πολιτική για τους και αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι κωφός ή τυφλός όταν οι άνθρωποι διαμαρτύρονται στους δρόμους. Κατάλαβα ότι ορισμένοι από τους εταίρους μας δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνη και δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορείς να κάνεις πολιτική, ενώ είσαι απομονωμένος από την κοινωνία ή από ό,τι οι άνθρωποι θέλουν. Αν δεν το καταλαβαίνουν, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του, γιατί αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα έχουμε συνάντηση του συνασπισμού στις 13:00 με τον πρωθυπουργό να αποφασίσουμε μαζί ποιο είναι η που θα ακολουθήσουμε» δήλωσε ο κ. Ντραγκνέα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση