Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ρουμανία: Αρχισε η δίκη του πρωθυπουργού Β. Πόντα
Ρουμανία: Αρχισε η δίκη του πρωθυπουργού Β. Πόντα

Ρουμανία: Αρχισε η δίκη του πρωθυπουργού Β. Πόντα

Άρχισε σήμερ στο Ανώττο Δικαστήριο της ς, στο Βουκουρέστι η δίκη του κατηγορούμενου για διαφθορά πρωθυπουργού της χώρας, Βίκτορ Πόντα, ο οποίος δεν ήταν παρών στην πρώτη ακρόαση.

Ο Βίκτορ Πόντα δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση “Τουρτσένι-Ροβινάρι” επειδή δεν είχε κλητευθεί, μεταδίδει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpress.

O Πόντα κατηγορείται για πλαστογραφία εγγράφων, συνέργεια σε φοροδιαφυγή και ξεπλύματος χρήματος την περίοδο που εργαζόταν ως δικηγόρος και ήταν νομικός εκπρόσωπος της ατομικής εταιρείας “Ponta-Victor Viorel”, από το 2007 – 2011.

Συγκατηγορούμενοί του είναι ο γερουσιαστής Νταν Σόβα και δικηγόρος της εταιρείας ‘Sova and Associates', o Λαουρέντιου Τσιούρελ, πρώην γενικός διευθυντής της ενεργειακής εταιρείας Rovinari, o Ντουμίτρου Κριστέα, πρώην γενικός διευθυντής της ενεργειακής εταιρείας Turceni και ο Οκτάβιαν Λαουρέντιου κραούρε, οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Turceni.

Παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν σήμερα μόνο ο Νταν Σόβα, ο οποίος δεν έκανε δηλώσεις κατά την είσοδό του στο .
Ο Βίκτορ Πόντα, ο πρώτος της ς που δικάζεται, ενώ ασκεί πρωθυπουργικά καθήκοντα, υποστηρίζει ότι είναι αθώος και σήμερα δήλωσε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία.

“Δεν κλήθηκα, αλλά είμαι έτοιμος να εμφανιστώ ενώπιον των δικαστών με την ελπίδα ότι θα ακούν να τους εξηγώ αυτό που είναι σαφές και σε ένα δευτεροετή σπουδαστή” δήλωσε ο κ. Πόντα σε δημοσιογράφους.

Ο 43χρονος Σοσιαλδημος απέκλεισε και πάλι το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και είπε ότι είναι σημαντικό για τη Ρουμανία να έχει .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση