Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ρουμανία: Αρχισε η δίκη του πρωθυπουργού Β. Πόντα
Ρουμανία: Αρχισε η δίκη του πρωθυπουργού Β. Πόντα

Ρουμανία: Αρχισε η δίκη του πρωθυπουργού Β. Πόντα

Άρχισε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας, στο Βουκουρέστι η δίκη του κατηγορούμενου για διαφθορά πρωθυπουργού της χώρας, Βίκτορ Πόντα, ο οποίος δεν ήταν παρών στην πρώτη ακρόαση.

Ο Βίκτορ Πόντα δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση “Τουρτσένι-Ροβινάρι” επειδή δεν είχε κλητευθεί, μεταδίδει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpress.

O Πόντα κατηγορείται για εγγράφων, συνέργεια σε φοροδιαφυγή και ξεπλύματος χρήματος την περίοδο που εργαζόταν ως και ήταν νομικός εκπρόσωπος της ατομικής εταιρείας “Ponta-Victor Viorel”, από το 2007 – 2011.

Συγκατηγορούμενοί του είναι ο γερουσιαστής Νταν Σόβα και της εταιρείας ‘Sova and Associates’, o Λαουρέντιου Τσιούρελ, πρώην γενικός διευθυντής της ενεργειακής εταιρείας Rovinari, o Ντουμίτρου Κριστέα, πρώην γενικός διευθυντής της ενεργειακής εταιρείας Turceni και ο Οκτάβιαν Λαουρέντιου Γκραούρε, οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Turceni.

Παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν σήμερα μόνο ο Νταν Σόβα, ο οποίος δεν έκανε κατά την είσοδό του στο δικαστήριο.
Ο Βίκτορ Πόντα, ο πρώτος της Ρουμανίας που δικάζεται, ενώ ασκεί πρωθυπουργικά καθήκοντα, υποστηρίζει ότι είναι αθώος και σήμερα δήλωσε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία.

“Δεν κλήθηκα, αλλά είμαι έτοιμος να εμφανιστώ ενώπιον των δικαστών με την ελπίδα ότι θα ακούν να τους εξηγώ αυτό που είναι σαφές και σε ένα δευτεροετή σπουδαστή” δήλωσε ο κ. Πόντα σε δημοσιογράφους.

Ο 43χρονος Σοσιαλδημοκράτης απέκλεισε και πάλι το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και είπε ότι είναι σημαντικό για τη Ρουμανία να έχει σταθερότητα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση