Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ρωσικό υπ. Άμυνας: Απειλή για δύο εμπορικές πτήσεις οι ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις κατά της Συρίας
Ρωσικό υπ. Άμυνας: Απειλή για δύο εμπορικές πτήσεις οι ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις κατά της Συρίας

Ρωσικό υπ. Άμυνας: Απειλή για δύο εμπορικές πτήσεις οι ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις κατά της Συρίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι χθεσινές ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας απείλησαν ευθέως δύο εμπορικές πτήσεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το υπουργείο, που δεν διευκρίνισε ποιες πτήσεις απειλήθηκαν, προσθέτει ότι τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας καρεψαν 14 και από τους 16 ισραηλινούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατά αδιευκρίνιστων στόχων κοντά στην Δαμασκό.

Τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις, σύμφωνα με τα συριακά μέσα ενημέρωσης.

Η ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή ενός πρωτοποριακού υπερηχητικού πυραύλου, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι υπερηχητικοί , προγράμματα για την ανάπτυξη των οποίων έχουν οι μεγάλες δυνάμεις , ΗΠΑ και Κίνα, είναι πυραυλικά συστήματα εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας τα οποία δεν είναι δυνατόν να αναχαιτισθούν από τα υπάρχοντα αντιπυραυλικά συστήματα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ παρακολούθησε την επιτυχή δοκιμή του νέου ρωσικού υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος με την ονομασία Avangard, ικανού να οπλισθεί με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο παρακολούθησε την δοκιμή, που πραγματοποιήθηκε στη ρωσική Απω , από κτίριο του ρωσικού υπουργείου Αμυνας στην .

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι η αναπτύσσει σειρά νέων οπλικών συστημάτων, ανάμεσά τους και το Avangard, κατά την διάρκεια μίας από τις πλέον πολεμοχαρείς ομιλίες του αυτής της χρονιάς, λέγοντας ότι θα μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο και να διαφύγουν τις αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση