Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ρωσία: Τέλος οι πτήσεις προς Αίγυπτο
Ρωσία: Τέλος οι πτήσεις προς Αίγυπτο

Ρωσία: Τέλος οι πτήσεις προς Αίγυπτο

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά είχε τοποθετηθεί, λίγο πριν από την απογείωση στον χώρο αποσκευών, λένε Βρετανοί εμπειρογνώμονες.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας, Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να διακόψει τις πτήσεις προς την Αίγυπτο μέχρι οι εμπειρογνώμονες της ς αεροπορίας που βρίσκονται εκεί να καταλήξουν στο ποια είναι τα αίτια της συντριβής. Λίγο αργότερα, το πρακτορείο Interfax ανέφερε ότι ο πρόεδρος Πούτιν συμφώνησε στη διακοπή των ρωσικών πτήσεων στην Αίγυπτο και ζήτησε τον σχεδιασμό προγράμματος ασφαλούς επιστροφής των Ρώσων τουριστών που βρίσκονται εκεί. ια δεύτερη ημέρα εξακολούθησε χθες η ταλαιπωρία χιλιάδων Βρετανών τουριστών που παραμένουν καθηλωμένοι στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, Σαρμ ελ Σέιχ, μετά την απαγόρευση πτήσεων μεταξύ του αιγυπτιακού τουριστικού προορισμού και της Βρετανίας.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας, Χοσάμ Καμάλ, σε ηλεκτρονική του επιστολή ανέφερε ότι η μεταφορά των Βρετανών ταξιδιωτών άρχισε με ιδιαίτερα βραδείς ρυθμούς. Ακόμα όμως και όσοι εξασφαλίσουν την πολυπόθητη θέση, δεν επιτρέπεται να πάρουν μαζί τους τις αποσκευές τους. Ηδη στο του Σάρμ ελ Σέιχ έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 120 τόνοι αποσκευών. Ανάλογα μέτρα έχουν λάβει και άλλες αεροπορικές εταιρείες, ενώ ο γαλλικός αερομεταφορέας Air France ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στο του Καΐρου και οι επιβάτες μπορούν να επιβιβαστούν μόνο με χειραποσκευές. Πολλά ευρωπαϊκά κράτη, εξάλλου, εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες, αποτρέποντας τους πολίτες τους να το επισκεφθούν.
Ενώ η Ρωσία θρηνεί τα 224 θύματα, το Κρεμλίνο καταδίκασε, κατά τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τη γαλλική σατιρική Charlie Hebdo, για τη δημοσίευση γελοιογραφιών σχετικά με την αεροπορική τραγωδία.

«Στη χώρα μας για όλα αυτά έχουμε μία μόνο λέξη: ιεροσυλία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Πούτιν, Ντίμτρι Πεσκόφ, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους. «Δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία ή την ελευθερία έκφρασης. Πρόκειται απλά για ιεροσυλία».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ, προσέθεσε ότι τα σκίτσα είναι απαράδεκτα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να κάνει επίσημο διάβημα για να διαμαρτυρηθεί.

Το ένα δείχνει τμήματα του αεροσκάφους και ανθρώπινα μέλη να πέφτουν ως βροχή σε έναν άνδρα του «Ισλαμικού Κράτους», ενώ η λεζάντα γράφει «ενισχύει τους βομβαρδισμούς της η ρωσική αεροπορία». Σε ένα άλλο μία νεκροκεφαλή φοράει γυαλιά ηλίου, ενώ πίσω φαίνονται κομμάτια του υ της Metrojet. Τίτλος της είναι «οι κίνδυνοι των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους», ενώ σε άλλο σημείο γράφει «έπρεπε να πάρω την Air Cocaine», αναφορά σε πρόσφατο σκάνδαλο για άλλους πιλότους που μετέφεραν ναρκωτικά από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση