Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ρωσία: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας
Ρωσία: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας

Ρωσία: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας

Τ ίτια που οδήγησαν στην αεροπορική τραγωδία με το αεροσκάφος Αντόνοφ An-148 της Saratov Airlines το απόγευμα της Κυριακής αναζητούν οι ρωσικές αρχές, οι οποίες προς το παρόν αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο τομοντέτοβο Μόσχας με προορισμό την πόλη Ορσκ, ενώ, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το υπουργείο Μεταφορών και οι 71 επιβαίνοντες ηλικίας από 5 έως 79 ετών, (65 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος) έχουν χάσει τη τους.

Αμεση ήταν η εντολή του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ , για διερεύνηση του δυστυχήματος, ενώ στις έρευνες, σύμφωνα με ρωσικά μέσα, συνέδραμε και η ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, χωρίς, ωστόσο, προς το παρόν να έχουν προκύψει ενδείξεις για .

Σε δύσβατο σημείο φέρεται να έχει εντοπιστεί και ένας από τους καταγραφείς πτήσεων του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, που επικαλείται εκπρόσωπο του αρχηγείου των επιχειρήσεων η κατάσταση του πρώτου μαύρου κουτιού του αεροπλάνου, που κατέγραφε τις παραμέτρους της ς, είναι σε «ικανοποιητική» κατάσταση, ενώ η αναζήτηση του δεύτερου μαύρου κουτιού, του καταγραφέα των φωνών στο πιλοτήριο, συνεχίζεται.

Οπως μεταδίδει το Associated Press, οι δύο πιλότοι δεν ανέφεραν κάποιο πρόβλημα μέχρι το αεροπλάνο να χαθεί από τα ραντάρ, ωστόσο για το συγκεκριμένο αεροδρόμιο έχουν εκφραστεί στο παρελθόν ανησυχίες, σχετικά με ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας. Ειδικότερα, έντονη ήταν η κριτική που ασκήθηκε για τα μέτρα ασφαλείας το 2004 όταν Τσετσένοι βομβιστές κατέστρεψαν δύο αερο που είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο σκοτώνοντας συνολικά 90 άτομα. Επίσης, το 2011 σε βομβιστική στον χώρο αφίξεων είχαν χάσει τη τους 37 άνθρωποι.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση