Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ρέντσι: Καιρός για αλλαγές στην Ευρώπη
Ρέντσι: Καιρός για αλλαγές στην Ευρώπη

Ρέντσι: Καιρός για αλλαγές στην Ευρώπη

«Η Ευρώπη σε κάποια θέματα πρέπει να αλλάξει» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο , σε συνέντευξή του προς το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno.

O Oμπάμα, σε ότι αφορά την οικονομική , τα τελευταία χρόνια έφερε και πάλι την ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στην Ευρώπη η λιτότητα προκάλεσε απώλεια θέσεων εργασίας», πρόσθεσε ο , σύμφωνα με τον οποίο η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει τις , αλλά συγχρόνως, υπάρχει κάτι που πρέπει να λεχθεί με σαφήνεια: Τέλειωσε η κατά την οποία η Ευρώπη έδινε μαθήματα στην Ιταλία και της έλεγε τι μάθημα να διαβάσει. Η Ιταλία είναι παρούσα και κάνει αισθητή την παρουσία της αυτή».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε, παράλληλα, ότι «ποτέ όσο σήμερα δεν ήταν τόσο σαφές ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει μια ενιαία θέση» και πως «ο τρόπος με τον οποίο αυτό πρέπει να γίνει είναι εκείνος που η Ιταλία υπέδειξε από την πρώτη στιγμή: όχι στην δημαγωγία, αλλά όχι και στην απεριόριστη δήθεν καλοσύνη».

Κατά την άποψη του Ματέο Ρέντσι «όποιος λαθεύει πρέπει να πληρώνει τις συνέπειες», ενώ, τέλος, σε ότι αφορά το ποινικό αδίκημα της παράνομης μετανάστευσης, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός δήλωσε στο Rai Uno: «Σύμφωνα με τους ειδήμονες δεν χρησιμεύει και δημιουργεί προβλήματα στα δικαστήρια, με υπερβολικό φόρτο εργασίας, αλλά, είναι άλλο τόσο αλήθεια ότι υπάρχει μια αίσθηση ανασφάλειας από μέρους των πολιτών, και, κατά συνέπεια, την αυτή αλλαγής των κανόνων, θα την ακολουθήσουμε όλοι μαζί, χωρίς υπερβολική βιασύνη».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μετεγγραφή Ντουάρτε Βαλέντε στον Ολυμπιακό Βόλου #ΝτουάρτεΒαλέντε - https://t.co/hBKb9m129T -

  • Νεκρός ο 31χρονος αγνοούμενος Ανδρέας Μποτονάκης #ΑνδρέαςΜποτονάκης - https://t.co/FC1rsNO6qX -

  • #Βουνό ή #θάλασσα; #Βουνό #θάλασσα - https://t.co/ueHA0yDmvj -

"Αλιεύοντας" την είδηση