Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / «Ρεκόρ των ρεκόρ» στην αγορά τέχνης – 450 εκατ. δολάρια για τον «Σωτήρα του Κόσμου»
«Ρεκόρ των ρεκόρ» στην αγορά τέχνης – 450 εκατ. δολάρια για τον «Σωτήρα του Κόσμου»

«Ρεκόρ των ρεκόρ» στην αγορά τέχνης – 450 εκατ. δολάρια για τον «Σωτήρα του Κόσμου»

Η μεγαλύτερη αγοραπωλησία στην της αγοράς τέχνης σημειώθηκε χθες στον οίκο δημοπρασιών Κρίστις στη Νέα Υόρκη, όταν μετά από δεκαεννέα λεπτά κατάθεσης προσφορών, ο πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο «Σωτήρας του Κόσμου», πωλήθηκε έναντι του αστρονομικού ποσού των 450.3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το είναι εκκωφαντικά μεγαλύτερο των 179.4 εκατομμυρίων δολαρίων των «Γυναικών του Αλγερίου» του Πάμπλο Πικάσο, του μέχρι πρότινος ακριβότερου πίνακα που είχε πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία (πουλήθηκε τον Μάιο του 2015 επίσης στον οίκο Κρίστις). Επιπλεόν, ξεπερνά κατά πολύ και τον μέχρι χθες ακριβότερο πίνακα που έχει πουληθεί ποτέ εκτός δημοπρασίας, την «Ανταλλαγή» του Βίλεμ Ντε Κούνινγκ, ο οποίος το φθινόπωρο του 2015 άλλαξε χέρια για το επίσης αστρονομικό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο «Σωτήρας του Κόσμου», ο οποίος απεικονίζει τον Ιησού Χριστό να φορά μπλε και βαθυκόκκινο χιτώνα και να κρατά στο αριστερό του χέρι μία ουράνια , είναι μόλις ένα από τα είκοσι διασωθέντα του σπουδαίου αναγεννησιακού καλλιτέχνη και το μοναδικό που είναι ιδιόκτητο. Πιστεύεται ότι είναι ένα απο τα τελευταία του δημιουργού και πως ζωγραφήθηκε κάποια στιγμή μετά το 1505, κάποια χρόνια πριν από τον θάνατο του. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί αμφισβητούν ότι ο πίνακας είναι του Ντα Βίντσι, θεωρώντας ότι πιθανός δημιουργός του ενδέχεται να είναι κάποιος του, κάτι το οποίο καθιστά ακόμη πιο εντυπωσιακό το που δόθηκε για την απόκτηση του.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση