Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ραχόι καλεί σοσιαλιστές και «Πολίτες»
Ραχόι καλεί σοσιαλιστές και «Πολίτες»

Ραχόι καλεί σοσιαλιστές και «Πολίτες»

Το μεγάλο πρόβλημα της Καταλωνίας, που απειλεί με το ισπανικό , εξελίσσεται σε αποφασιστικής σημασίας παράμετρο στο δυσεπίλυτο πρόβλημα του σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου, από τις οποίες δεν προέκυψε καθαρός νικητής.

Ο εντολοδόχος και ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο κάλεσε χθες όλα τα κόμματα της «συνταγματικής τάξης» να στηρίξουν την ανάδειξη «κυβέρνησης τετραετίας, με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία» υπό την προεδρία του, υποστηρίζοντας ότι αυτό ανταποκρίνεται στη βούληση της μεγάλης πλειονότητας των ψηφοφόρων. Αν και ο συντηρητικός δεν κατονόμασε τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους του, η αναφορά του στη «συνταγματική τάξη» περιορίζει τους δυνητικούς συμμάχους του στο Σοσιαλιστικό (PSOE) του Πέδρο Σάντσες και στο νεοπαγές, φιλελεύθερο Ciudadanos του Αμπερτ Ριβέρα. Και τα δύο κόμματα τάσσονται εναντίον της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Καταλωνία με το ερώτημα της απόσχισης, κάτι που υποστηρίζει το αριστερό κόμμα Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας, παρότι τάσσεται και αυτό υπέρ της παραμονής της Καταλωνίας στο ισπανικό .

Απαντώντας σε αναφορικά με το ενδεχόμενο να αποβούν άγονες οι για τον σχηματισμό κυβέρνησης και να οδηγηθεί η χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση, ο δήλωσε ότι θα πρόκειται για «μια άσχημη εξέλιξη». Ξεκαθάρισε δε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι ο ίδιος που θα ηγηθεί του Λαϊκού Κόμματος και στη νέα εκλογική αναμέτρηση. Λιγότερο ευδιάκριτη είναι η κατάσταση στη δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, το PSOE.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

  • Στα "κόκκινα" ο #υδράργυρος #υδράργυρος - https://t.co/pxt6tJsiYP -

  • Μετεγγραφή Ντουάρτε Βαλέντε στον Ολυμπιακό Βόλου #ΝτουάρτεΒαλέντε - https://t.co/hBKb9m129T -

"Αλιεύοντας" την είδηση