Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πυροβολισμοί στο Αμστερνταμ, ένας έφηβος νεκρός
Πυροβολισμοί στο Αμστερνταμ, ένας έφηβος νεκρός

Πυροβολισμοί στο Αμστερνταμ, ένας έφηβος νεκρός

Τουλάχιστον ένς σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σε ένα ένοπλο περιστατικό που σημειώθηκε περίπου στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής στην κρότε Βιτενμπούργκερστράατ, στο Άμστερνταμ, όπως ανέφερε η και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ένας σκοτώθηκε και δύο τραυματίες, ένας άνδρας και μια νεαρή γυναίκα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από ένα ένοπλο περιστατικό στην κρότε Βιτενμπούργκερστράατ, στο της πόλης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λέο Ντόρτλαντ, εκπρόσωπος της ς του Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, το ήταν ο έφηβος Mohammed B, ολλανδικής και μαροκινής καταγωγής, ενώ δύο εκ των τραυματισμένων έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

«Αυτό σίγουρα δεν είναι μια επίθεση, αλλά μια εγκληματική », τόνισε, προσθέτοντας πως η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον ή τους δράστες.

Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν αρκετούς πυροβολισμούς και είδαν έναν άνδρα με κουκούλα να τρέπεται σε φυγή, μετέδωσαν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ενώ υπάρχουν αναφορές πως κρατούσε δύο όπλα στο χέρι, ενα εκ των οποίων ήταν αυτόματο. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ήταν εμφανές ότι έψαχνε για ένα αγόρι.

Πηγές τόνισαν ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας οι αρχές έχουν ξεκινήσει ευρεία έρευνα, τονίζοντας ότι οι δρόμοι της περιοχής έχουν αποκλειστεί.

«Η αστυνομία συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων και συλλέγει δακτυλικά αποτυπώματα στη σκηνή του εγκλήματος», συμπλήρωσε.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση