Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ΗΠΑ – Πέντε νεκροί
Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ΗΠΑ – Πέντε νεκροί

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ΗΠΑ – Πέντε νεκροί

Τουλάχιστον πέντε νεκροί είνι ο μέχρι τώρα απολογισμός του περιστατικού με πυρά που ερρίφθησαν βράδυ Παρασκευής (τοπική ώρα, νωρίς σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) σε εμπορικό κέντρο στην πολιτεία Ουάσιγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, και ένας ύποπτος διαφεύγει, ανακοίνωσε η .

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές της Αστυνομίας της Ουάσιγκτον, μέχρι τώρα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τεσσάρων γυναικών, ενώ έτο Associated Press, με ανάρτησή του στο Twitter, επιβεβαίωσε τον θάνατο και ενός πέμπτου ατόμου, που νοσηλευόταν έως τώρα σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Cascade Mall στο Μπέρλινγκτον της Ουάσιγκτον, περίπου 105 χλμ. βόρεια του Σιάτλ. Ο ύποπτος είναι «ένας ισπανόφωνος που φορούσε γκρι ρούχα», ανέφερε ο Μαρκ Φράνσις, εκπρόσωπος της τροχαίας της πολιτείας σε μήνυμά του στο Twitter.

Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και ένα σχολείο όπου θα πραγματοποιείτο , το οποίο βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο ύποπτος εθεάθη για τελευταία φορά να κατευθύνεται πεζός σε αυτοκινητόδρομο που περνά κοντά από το εμπορικό κέντρο στο Μπέρλινγκτον, μια πόλη μεταξύ του Σιάτλ και των καναδικών συνόρων.

«Αναζητούμε τον ύποπτο και στοιχεία», πρόσθεσε ο Φράνσις, ο οποίος ανάρτησε τη φωτογραφία του υπόπτου. «Εδώ είναι ο σκοπευτής. Πιστεύουμε ότι είναι μόνο ένας σκοπευτής. Ενημερώστε τις αρχές αν τον δείτε. Είναι οπλισμένος με τουφέκι», ανέφερε.

Φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας που έδωσε στη η δείχνει τον ύποπτο που είναι οπλισμένος με ένα τουφέκι.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών εισήλθαν στο εμπορικό κέντρο υπό αστυνομική προστασία για την περίθαλψη των τραυματιών, διευκρίνισε.

«Τραγωδία έπληξε απόψε την Ουάσιγκτον. Η καρδιά όλων μας είναι στο Μπέρλινγκτον», έγραψε ο κυβερνήτης Τζέι Ινσλι στο Twitter.

Η τροχαία της πολιτείας Ουάσιγκτον ανέφερε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι το περιστατικό στο Μπέρλινγκτον έχει σχέση , μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Οι μάρτυρες ερωτώνται από την αστυνομία, στη συνέχεια θα αποφασίσουμε για το επόμενο στάδιο», είπε ο Ρικ , πράκτορας της πολιτειακής αστυνομίας όταν ρωτήθηκε από το CNN, ενώ κάλεσε τους κατοίκους να «μείνουν στα α τους και να ενημερώνουν (τις αρχές) για οτιδήποτε τους φανεί ύποπτο».

 

Πηγή:kathimerini.gr από ΑΠΕ-, REUTERS, AFP, SPUTNIK

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση