Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πυροβολισμοί και παρασιτικά σκουλήκια στη Βόρεια Κορέα
Πυροβολισμοί και παρασιτικά σκουλήκια στη Βόρεια Κορέα

Πυροβολισμοί και παρασιτικά σκουλήκια στη Βόρεια Κορέα

Στο συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας και έκανε τον γύρου του διαδικτύου αυτή την εβδομάδα, ένας στρατιώτης πυροβολείται πέντε φορές, καθώς τρέχει για να περάσει στην πλευρά της ότιας Κορέας, περνώντας μέσα από την αποστρατικοποιημένη ζώνη.

Σύμφωνα με τον , οι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας τον πυροβόλησαν περίπου 40 φορές με α αλλά και με ένα καλάσνικοφ, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τη Συμφωνία Εκεχειρίας που υπεγράφη ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά τον Πόλεμο της Κορέας.

Ο λιποτάκτης χρειάστηκε επείγουσα ιατρική , η οποία περιλάμε μία σοβαρή χειρουργική επέμβαση. Οι οτιοκορεάτες γιατροί που ανέλα την εγχείρηση, δήλωσαν πως ανακάλυψαν μεγάλο αριθμό από πολλά είδη παρασιτικών σκουληκιών. Μάλιστα, κάποια από αυτά έφταναν τα 27 εκατοστά σε μέγεθος, ενώ ένα είδος εξ αυτών, συνήθως συναντάται σε σκύλους.

Στις 15 Νοεμβρίου, ο Λι Κουκ-Γιονγκ που χειρούργησε τον στρατιώτη ανέφερε: «Χειρουργώ εδώ και 20 χρόνια, αλλά αυτό το πράγμα το είχα δει μόνο σε ιατρικά εγχειρίδια», προσθέτοντας ότι ο στρατιώτης είχε επίσης Ηπατίτιδα Β, η οποία συχνά προκαλεί καρκίνο του ήπατος.

Ο Ντέιβιντ Χέιμαν, επιδημιολογίας λοιμωδών ασθενειών στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, δήλωσε στο CNN πως η της Ηπατίτιδας Β συνήθως είναι ένδειξη κακών πρακτικών αποστείρωσης στα . «Η Ηπατίτιδα Β μεταδίδεται κυρίως μέσω βελονών και συρίγγων που δεν έχουν αποστειρωθεί ή σεξουαλικής δραστηριότητας».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση