Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πύργος Γκρένφελ: Νεκροί οι 58 αγνοούμενοι εκτιμoύν οι αρχές
Πύργος Γκρένφελ: Νεκροί οι 58 αγνοούμενοι εκτιμoύν οι αρχές

Πύργος Γκρένφελ: Νεκροί οι 58 αγνοούμενοι εκτιμoύν οι αρχές

Στους 58 οι αγνοούμενοι και πλέον πιστεύεται πως είναι νεκροί από την καταστροφική πυρκαγιά στην πολυκατοικία «Πύργος Γκρένφελ» στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα η Αστυνομία του Λονδίνου.

Έως τώρα ο επίσημος απολογισμός ανέρχεται σε 30 νεκρούς, με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ωστόσο, να επισημαίνει ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί σημαντικά στο μέλλον. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε πως η εν λόγω επιχείρηση μπορεί να πάρει εβδομάδες. “Θα εντοπίσουμε και ανασύρουμε τους αγαπήμενους σας όσο πιο σύντομα γίνεται”, είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, το μαροκινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι επτά Μαροκινοί συγκαταλέγονται πιθανόν μεταξύ των θυμάτων της πυρκαγιάς κατά την οποία έχασαν τη τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι. Περίπου 600 άνθρωποι κατοικούσαν στο κτίριο των 24 ορόφων και 120 διαμερισμάτων, ενώ σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης 70 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύναντηση Μέι με τους επιζώντες της πυρκαγιάς

Τους επιζώντες της πυρκαγιάς στο κτίριο καθώς εθελοντές και εκπροσώπους των τοπικών αρχών αναμένεται να συναvτήσει σήμερα στην Ντάουνινγκ Στριτ, η πρωθυπουργός της ς, Τερέζα Μέι, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

“Η πρωθυπουργός προεδρεύει σήμερα το πρωί διακυβερνητικής ς για να διασφαλιστεί ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υποστηριχθούν οι από την τραγωδία”, είπε ο ίδιος.

Η Μέι δέχτηκε επειδή απέφυγε να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής κατά την πρώτη της επίσκεψη την Πέμπτη στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ σύμφωνα με το βρετανικό δέχθηκε τις αποδοκιμασίες και του κοινού με συνθήματα όπως “ντροπή σου” και “δειλή”.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την διεξ ς για τα αίτια της πυρκαγιάς σε με την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ δήλωσε ότι θα διατεθούν πέντε εκατομμύρια λίρες στους πληγέντες και ότι όσοι έχασαν τα σπίτια τους θα έχουν εγκατασταθεί σε νέα εντός τριών εβδομάδων.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση