Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πρώτη επίσημη επαφή Ερντογάν – Πούτιν μετά από μήνες εντάσεων
Πρώτη επίσημη επαφή Ερντογάν – Πούτιν μετά από μήνες εντάσεων

Πρώτη επίσημη επαφή Ερντογάν – Πούτιν μετά από μήνες εντάσεων

Μήνυμ με φορμή την εθνική εορτή της Ρωσίας απηύθυνε προς τον Βλαντιμίρ ο Ρετζέπ , στην πρώτη επίσημη επαφή των δύο ηγετών που γίνεται γνωστή, έπειτα από μήνες ισχυρών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Την επιστολή του Τούρκου προέδρου επιβεβαίωσαν και οι δύο κυβερνήσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις ανάμεσα στην Αγκυρα και τη Μόσχα επιδεινώθηκαν σοβαρά τον περασμένο οέμβριο, όταν τουρκικά F-16 κατέρριψαν ένα ρωσικό βομβαρδιστικό πάνω από τα συριακά σύνορα επειδή είχε, σύμφωνα με την , παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Από τότε η Ρωσία έχει επιβάλει ένα κύμα οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Αγκυρας και έχει καλέσει τους ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται πλέον την . Μετά το επεισόδιο, ο Ερντογάν είχε ζητήσει συνάντηση με τον στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Παρισιού για το κλίμα, αλλά ο τελευταίος είχε αρνηθεί.

«Ευελπιστώ ότι οι σχέσεις μας θα φθάσουν στο επίπεδο που αξίζουν», δηλώνει ο Ερντογάν στην επιστολή που έστειλε στον Πούτιν, σύμφωνα με το τουρκικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο τούρκος πρωθ Μπιναλί Γιλντιρίμ απηύθυνε επίσης επιστολή στον ρώσο ομόλογό του τμίτρι Μεντβέντεφ.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση