Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Προσωπικές διαστάσεις λαμβάνει η αντιπαράθεση Μακρόν-Μπολσονάρο
Προσωπικές διαστάσεις λαμβάνει η αντιπαράθεση Μακρόν-Μπολσονάρο

Προσωπικές διαστάσεις λαμβάνει η αντιπαράθεση Μακρόν-Μπολσονάρο

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους Προέδρους της ς Ζαϊχ Μπολσονάρο και αλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, που ξεκίνησε από τις επικρίσεις του Παρισιού για τον τρόπο που η διαχειρίζεται τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, έχει λάβει πλέον υψηλούς τόνους που δεν περιορίζονται μόνον σε πολιτικό επίπεδο. Την τεταμένη κατάσταση επιδείνωσε η στάση του Μπολσονάρο με υβριστικές επιθέσεις στο διαδίκτυο ενάντια στη σύζυγο του άλλου ηγέτη, Μπριζίτ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ένας Βραζιλιάνος χρήστης, ο Ροντρίνγκου Αντρεάσα, δημοσίευσε σε αντιπαραβολή τις φωτογραφίες των δύο ηγετών με τις αντίστοιχες συζύγους τους (πολύ μεγαλύτερη από τον Μακρόν η μία, πολύ μικρότερη από τον Μπολσονάρο η δεύτερη) και προσέθεσε το σχόλιο: «καταλαβαίνετε τ γιατί ο Μακρόν καταδιώκει τον Μπολσονάρου».

Την οργή του Γάλλου προέδρου προκάλεσε όμως η απάντηση του ίδιου του Μπολσονάρο (Jair Messias Bolsonaro), μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό: «μην την εξευτελίζετε. Πολλά γέλια», συνοδεύονται το σχόλιο με αν emoticon. Ο Μακρόν χαρακτήρισε «ιδιαίτερα προσβλητικές» τις εκφράσεις του Μπολσονάρο και τις χαρακτήρισε «θλιβερό γεγονός για τη Βραζιλία».

Την ίδια στιγμή, κατά του Μακρόν εξαπέλυε ένα άλλο κυβερνητικό στέλεχος της Βραζιλίας, ο υπουργός Παιδείας Αμπραάμ Βέιντραουμπ, ο οποίος δήλωσε πως «ο Μακρόν δεν στέκει στο ύψος του διαλόγου για την Αμαζονία. Είναι απλώς ένας καιροσκόπος κρετίνος, που επιδιώκει να στηρίξει το αγροτικό λόμπι της Γαλλίας».

Το γάντι σήκωσε ο Μακρόν, απαντώντας πως «ευελπιστεί πως σύντομα η Βραζιλία θα έχει έναν πρόεδρο που θα της αξίζει».

Από την πλευρά του Μπολσονάρο δεν ζητήθηκε καμία συγγνώμη, απεναντίας ο Βραζιλιάνος πρόεδρος συνέχισε να εξακοντίζει , λέγοντας πως η «η χ του δεν μπορεί να αποδεχθεί» να της εξαπολύονται «επιθέσεις αβάσιμες κι εκτός τόπου και χρόνου» για τον τρόπο που διαχειρίσθηκε την καταστροφή στην Αμαζονία. Επίσης, ανέφερε πως η Βραζιλία «δεν μεταμφιέζει τις προθέσεις της πίσω από την ιδέα μίας “συμμαχίας” των χωρών της για να “σωθεί” η Αμαζονία, σάμπως να ήμασταν μία αποικία, ή μία ακατοίκητη περιοχή».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση