Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πρόσφυγες δύο ταχυτήτων στη Βαυαρία
Πρόσφυγες δύο ταχυτήτων στη Βαυαρία

Πρόσφυγες δύο ταχυτήτων στη Βαυαρία

Η αισθάνεται ανήμπορη να αντιμετωπίσει τον μεγάλο αριθμό προσφύγων που συρρέουν στο γερμανικό κρατίδιο, με το κυβερνών κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) να σχεδιάζει τη δημιουργία δύο νέων κέντρων υποδοχής έξω από τα σύνορά της. Στόχος να φιλοξενηθούν εκεί άνθρωποι από τα Βαλκάνια, οι οποίοι έρχονται στη Γερμανία και δεν έχουν την ευκαιρία να τους αναγνωριστούν οι ασύλου.

Αυτό θα ανακουφίσει τις υιπες εγκαταστάσεις, οι οποίες χρήζουν πραγματικά ς, πράγμα που αποτελεί και το ισχυρότερο επιχείρημα του CSU. Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας πως αυτή η στρατηγική θα μπορούσε να χωρίσει τους αιτούντες σε δύο κατηγορίες: τους Βαλκάνιους, οι οποίοι δεν έχουν ανάγκη από , και τους Σύρους και άλλους, οι οποίοι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες.

Η βαυαρική πρόταση έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα συγκλονίζεται από καθημερινές σχεδόν επιθέσεις εναντίον κέντρων φιλοξενίας. Τους έξι πρώτους μήνες του 2015 καταγράφηκαν 150 εμπρησμοί, καταστρέφοντας ολοσχερώς ή προκαλώντας ζημιές στους ξενώνες που προορίζονται για τους 450.000 αιτούντες , όσους εκτιμάται ότι θα αναζητήσουν φέτος καταφύγιο στη Γερμανία. Οι επιθέσεις, οι οποίες συχνά ξεσπούν από τοπικές διαμαρτυρίες προτού καν φτάσουν οι , έχουν αμαυρώσει την της χώρας με το βαρύ ναζιστικό παρελθόν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση