Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πρόσφυγες δύο ταχυτήτων στη Βαυαρία
Πρόσφυγες δύο ταχυτήτων στη Βαυαρία

Πρόσφυγες δύο ταχυτήτων στη Βαυαρία

Η Βυρία αισθάνεται ανήμπορη να αντιμετωπίσει τον μεγάλο αριθμό προσφύγων που συρρέουν στο γερμανικό κρατίδιο, με το κυβερνών κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) να σχεδιάζει τη δημιουργία δύο νέων κέντρων υποδοχής έξω από τα σύνορά της. Στόχος να φιλοξενηθούν εκεί άνθρωποι από τα Βαλκάνια, οι οποίοι έρχονται στη Γερμανία και δεν έχουν την ευκαιρία να τους αναγνωριστούν οι ασύλου.

Αυτό θα ανακουφίσει τις υιπες εγκαταστάσεις, οι οποίες χρήζουν πραγματικά προστασίας, πράγμα που αποτελεί και το ισχυρότερο επιχείρημα του CSU. Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας πως αυτή η στρατηγική θα μπορούσε να χωρίσει τους αιτούντες άσυλο σε δύο κατηγορίες: τους Βαλκάνιους, οι οποίοι δεν έχουν ανάγκη από προστασία, και τους Σύρους και άλλους, οι οποίοι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες.

Η βαυαρική πρόταση έρχεται σε μια στιγμή που η χ συγκλονίζεται από καθημερινές σχεδόν επιθέσεις εναντίον κέντρων φιλοξενίας. Τους έξι πρώτους μήνες του 2015 καταγράφηκαν 150 εμπρησμοί, καταστρέφοντας ολοσχερώς ή προκαλώντας στους ξενώνες που προορίζονται για τους 450.000 αιτούντες άσυλο, όσους εκτιμάται ότι θα αναζητήσουν φέτος καταφύγιο στη Γερμανία. Οι επιθέσεις, οι οποίες συχνά ξεσπούν από τοπικές διαμαρτυρίες προτού καν φτάσουν οι , έχουν αμαυρώσει την της χς με το βαρύ ναζιστικό παρελθόν.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση