Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Προς νέες εκλογές οδεύει η Ισπανία
Προς νέες εκλογές οδεύει η Ισπανία

Προς νέες εκλογές οδεύει η Ισπανία

Ο Ισπνός βσιλιάς Φίλιππος τερμάτισε χθες το βράδυ την άγονη διαδικασία των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας ότι ουδείς εκ των κομματικών ηγετών δύναται να εξασφαλίσει τη «». Κατόπιν τούτου, ο , Πάτσι Λόπεθ, ανακοίνωσε ότι τίθεται σε κίνηση η διαδικασία διάλυσης του σώματος που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου. Η των νέων εκλογών θα ανακοινωθεί στις 3 Μαΐου και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι κάλπες θα στηθούν στις 26 Ιουνίου.

Είχε προηγηθεί η αποτυχία και της τελευταίας προσπάθειας του Σοσιαλιστή ηγέτη Πέδρο Σάντσες να σχηματίσει κυβέρνηση ς.

«Δεν διαθέτω τις αναγκαίες ψήφους για να υπερβώ την εμπλοκή που προκάλεσαν το (P.P.) και το Podemos. Αναγκαστικά θα έχουμε νέες εκλογές», δήλωσε ο Σάντσες ύστερα από συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τον βασιλιά Φίλιππο, μοιράζοντας τις ευθύνες στο συντηρητικό κόμμα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι και στο αριστερό κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Με δεδομένη και την προγενέστερη αποτυχία του Ραχόι να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Ισπανός μονάρχης δεν είχε άλλη επιλογή από τη διάλυση της Βουλής και την εκλογών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση