Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Προώθηση της συνεργασίας ΕΕ — ΝΑΤΟ
Προώθηση της συνεργασίας ΕΕ — ΝΑΤΟ

Προώθηση της συνεργασίας ΕΕ — ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Tusk και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Stoltenberg υπογράφουν Κοινή Δήλωση

Σήμερα, ο Πρόεδρος Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Donald Tusk και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ  Jens Stoltenbergοδήγησαν την εταιρική σχέση ΕΕ — ΝΑΤΟ στο επόμενο επίπεδο υπογράφοντας νέα Κοινή Δήλωση που επιβεβαιώνει τη δέσμευση των δύο οργανισμών να εμβαθύνουν και να διευρύνουν τη συνεργασία τους, για την ασφάλεια των πολιτών μας.

 Ο Πρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε σχετικά:

«Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι πλέον φυσικοί εταίροι. Είναι ζήτημα ασφάλειας και ζήτημα κοινής λογικής. Μοιραζόμαστε 22 μέλη και σχεδόν το 95 % των πολιτών της ΕΕ ζουν σήμερα σε χώρα του ΝΑΤΟ. Μοιραζόμαστε την ίδια δέσμευση να καταστήσουμε τους πολίτες ασφαλείς και πιο σίγουρους.

Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες — το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση — και την ίδια προσήλωση στην ελευθερία και στη δημοκρατία. Και φυσικά, αντιμετωπίζουμε πολλές από τις ίδιες προκλήσεις και απειλές.

Για τον λόγο αυτόν, το να συνεργαζόμαστε και να συμπληρώνουμε ο ένας το έργο του άλλου εξυπακούεται περισσότερο από ποτέ. Θα ήθελα να επιμείνω στη λέξη «συμπληρωματικότητα», διότι αυτό ακριβώς καθορίζει την εταιρική μας σχέση. Ναι μεν είμαστε αυτόνομοι, αλλά συνεργαζόμαστε. Ενεργούμε ορισμένες φορές διαφορετικά, αλλά διασφαλίζουμε ότι αυτό συνάδει με το έργο του καθενός από εμάς. Και έχουμε διαφορετικά πλεονεκτήματα που χρησιμοποιούμε για να αλληλοβοηθούμαστε.»

PagasitikosNews logo
  • Email: pagasitikosnews@gmail.com
  • Διεύθυνση: Κουντουριώτου 28, Βόλος
  • Τηλέφωνο: 24214 06181, 6977445696, 6976653343
  • Fax: 24214 06181

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ποιος θολώνει τα νερά της ΔΕΥΑΜΒ-Το κόλπο εμπορευματοποίησης του νερού - https://t.co/OPOOizVRwF -

  • Αντιμονοπωλιακή νομοθεσία: Η Επιτροπή επιβάλλει πρόστιμο ύψους 4.34 δισ. EUR στη Google  - https://t.co/gq2enTKTM7 -

  • «Σταματήστε την ασιτία του 8 % του ευρωπαϊκού πληθυσμού!» - https://t.co/Oj5kwYnehS -

"Αλιεύοντας" την είδηση