Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Προώθηση της συνεργασίας ΕΕ — ΝΑΤΟ
Προώθηση της συνεργασίας ΕΕ — ΝΑΤΟ

Προώθηση της συνεργασίας ΕΕ — ΝΑΤΟ

Ο Γιούνκερ, ο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Tusk και ο Γενικός Γραμματέας του κ. Stoltenberg υπογράφουν Κοινή Δήλωση

Σήμερα, ο  Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Donald Tusk και ο Γενικός Γραμματέας του   Jens Stoltenbergοδήγησαν την εταιρική σχέση ΕΕ — ΝΑΤΟ στο επόμενο επίπεδο υπογράφοντας νέα Κοινή Δήλωση που επιβεβαιώνει τη δέσμευση των δύο οργανισμών να εμβαθύνουν και να διευρύνουν τη τους, για την ασφάλεια των πολιτών μας.

 Ο Πρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε σχετικά:

«Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι πλέον φυσικοί εταίροι. Είναι ζήτημα ασφάλειας και ζήτημα κοινής λογικής. Μοιραζόμαστε 22 μέλη και σχεδόν το 95 % των πολιτών της ΕΕ ζουν σήμερα σε χώρα του ΝΑΤΟ. Μοιραζόμαστε την ίδια δέσμευση να καταστήσουμε τους ασφαλείς και πιο σίγουρους.

Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες — το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση — και την ίδια προσήλωση στην ελευθερία και στη δημοκρατία. Και φυσικά, αντιμετωπίζουμε πολλές από τις ίδιες προκλήσεις και .

Για τον λόγο αυτόν, το να συνεργαζόμαστε και να συμπληρώνουμε ο ένας το έργο του άλλου εξυπακούεται περισσότερο από ποτέ. Θα ήθελα να επιμείνω στη λέξη «συμπληρωματικότητα», διότι αυτό ακριβώς καθορίζει την εταιρική μας σχέση. Ναι μεν είμαστε αυτόνομοι, αλλά συνεργαζόμαστε. Ενεργούμε ορισμένες φορές διαφορετικά, αλλά διασφαλίζουμε ότι αυτό συνάδει με το έργο του καθενός από εμάς. Και έχουμε διαφορετικά πλεονεκτήματα που χρησιμοποιούμε για να αλληλοβοηθούμαστε.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

  • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

"Αλιεύοντας" την είδηση