Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Προώθηση της υλοποίησης του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας
Προώθηση της υλοποίησης του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας

Προώθηση της υλοποίησης του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας

Η πρώτη συνάντηση της διοικούσας ς του μηχανισμού “διευκόλυνση για τους ” στην Τουρκία πραγματοποιήθηκε στις , στις 17 Φεβρουαρίου, υπό την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη συμμετοχή όλων των κρατών μελών της ΕΕ και της Τουρκίας με συμβουλευτική ιδιότητα.

Τα πρώτα σχέδια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και τη στήριξη της πρόσβασης στην των παιδιών προσφύγων στην Τουρκία πρόκειται σύντομα να υποβληθούν στις αρμόδιες .

Η επιτροπή ανέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εντολή να υλοποιήσει αμέσως τη συνεισφορά του από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για να παράσχει την επειγόντως απαιτούμενη και την υποστήριξη της πρόσβασης των παιδιών προσφύγων στην στην Τουρκία. Τα πρώτα σχέδια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο πλαίσιο του νέου μηχανισμού δρομολογούνται ήδη, για να διασφαλιστεί η άμεση πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας βοήθεια στα άτομα που την έχουν περισσότερο ανάγκη το συντομότερο δυνατόν.

Η ταχεία του μηχανισμού είναι μέρος της συνολικής προσέγγισης για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης για την οποία δεσμεύτηκαν οι ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Με το μηχανισμό αυτό θα υλοποιηθεί στην πράξη η ευρωπαϊκή δέσμευση όσον αφορά την κινητοποίηση νέων κονδυλίων για τη στήριξη των προσφύγων, σύμφωνα με το κοινό δράσης ΕΕ-Τουρκίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση