Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Προώθηση της υλοποίησης του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας
Προώθηση της υλοποίησης του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας

Προώθηση της υλοποίησης του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας

Η πρώτη συνάντηση της διοικούσς επιτροπής του μηχνισμού “διευκόλυνση για τους πρόσφυγες” στην πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 17 Φεβρουαρίου, υπό την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη συμμετοχή όλων των κρατών μελών της και της Τουρκίας με συμβουλευτική ιδιότητα.

Τα πρώτα σχέδια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και τη στήριξη της ς στην των παιδιών προσφύγων στην Τουρκία πρόκειται σύντομα να υποβληθούν στις αρμόδιες επιτροπές.

Η επιτροπή ανέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εντολή να υλοποιήσει αμέσως τη συνεισφορά του 2016 από τον προϋπολογισμό της για να παράσχει την επειγόντως απαιτούμενη ανθρωπιστική βοήθεια και την υποστήριξη της ς των παιδιών προσφύγων στην στην Τουρκία. Τα πρώτα σχέδια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο πλαίσιο του νέου μηχανισμού δρομολογούνται ήδη, για να διασφαλιστεί η άμεση πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας βοήθεια στα άτομα που την έχουν περισσότερο ανάγκη το συντομότερο δυνατόν.

Η ταχεία ανάπτυξη του μηχανισμού είναι μέρος της συνολικής προσέγγισης για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης για την οποία δεσμεύτηκαν οι ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Με το μηχανισμό αυτό θα υλοποιηθεί στην πράξη η ευρωπαϊκή δέσμευση όσον αφορά την κινητοποίηση νέων κονδυλίων για τη στήριξη των προσφύγων, σύμφωνα με το κοινό ΕΕ-Τουρκίας.

"Αλιεύοντας" την είδηση