Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Προειδοποίηση Βαλς για νέες επιθέσεις σε Γαλλία και Ευρώπη
Προειδοποίηση Βαλς για νέες επιθέσεις σε Γαλλία και Ευρώπη

Προειδοποίηση Βαλς για νέες επιθέσεις σε Γαλλία και Ευρώπη

Η Γαλλία πρέπει να προετοιμασθεί για νέες , δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, τονίζοντας ότι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ματαίωσαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων το καλοκαίρι. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL την επομένη των γαλλικών βομβαρδισμών στην “” του Ισλαμικού Κράτους, στην Ράκα της Συρίας, ο κ. Βαλς κάλεσε τον γαλλικό λαό να βρίσκεται “σε συνεχή επιφυλακή”.

“Καλώ κάθε έναν σε αυτοέλεγχο, σε σύνεση και επιφυλακή. Ναι, η συμπεριφορά κάθε ενός θα αλλάξει σε σχέση με αυτήν την τρομοκρατική ” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Ο κ. Βάλς δήλωσε επίσης ότι οι τρομοκρατικές στο , το βράδυ της Παρασκευής, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 129 άτομα, “συνελήφθησαν, οργανώθηκαν, σχεδιάστηκαν στη Συρία”.

“Ο αυτός κατά του Daech (Ισλαμικό Κράτος), πρέπει να διεξαχθεί πρώτα στη Συρία και το . Υπάρχει επίσης αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη αφού το Daech εδραιώθηκε και εδραιώνεται εκεί. Γι’ αυτό λέω ότι πρόκειται για έναν πόλεμο που θα είναι μακροχρόνιος και δύσκολος” δήλωσε ο κ. Βαλς. ” “Το Daech δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο εναντίον μας, αλλά η τρομοκρατική αυτή οργάνωση επιδιώκει να μας αποδυναμώσει, να μας διαιρέσει, να στρέψει τον έναν Γάλλο εναντίον του άλλου”, προειδοποίησε καλώντας σε “ιερή ενότητα, που είναι αναγκαία σήμερα περισσότερο παρά ποτέ”.

Ο γάλλος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι οι θα ξαναχτυπήσουν και όχι μόνο στη Γαλλία.

“Θα ζήσουμε για πολύ με την αυτή, πρέπει να προετοιμασθούμε, η χώρα είναι πιθανόν να πληγεί τις επομένες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες”, δήλωσε ο κ. Βαλς.”Τρομοκρατικές ετοιμάζονται όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών”.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε τη νύκτα της Κυριακής εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών σε ολόκληρη τη Γαλλία.

“Κάνουμε χρήση του νομικού πλαισίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να ανακρίνουμε ανθρώπους που ανήκουν στο εξτρεμιστικό τζιχαντιστικό κίνημα…και όλους όσοι εκφράζουν μίσος προς τη δημοκρατία”, δήλωσε ο ο. Βάλς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση