Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Προειδοποίηση Ερντογάν για διαδηλώσεις κατά της εισβολής στο Αφρίν
Προειδοποίηση Ερντογάν για διαδηλώσεις κατά της εισβολής στο Αφρίν

Προειδοποίηση Ερντογάν για διαδηλώσεις κατά της εισβολής στο Αφρίν

Ο πρόεδρος της Τουρκίς Ρετζέπ Τγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τους υποστηρικτές της «φιλοκουρδικής» αολίτευσης, να μην διαδηλώσουν κατά της στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια .

«α ξέρετε, ότι όπου και να πάτε στους δρόμους, οι δυνάμεις ασφαλείας μας σας παρακολουθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν αναφερόμενος στα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος υπέρ των Κουρδικών Δυνάμεων (ΗDP). Οποιος διαδηλώσει εναντίον της τουρκικής επιχείρησης «θα πληρώσει το τίμημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα συντρίψουμε όποιον απειλεί τον εθνικό αγώνα της Τουρκίας», είπε μεταξύ αλλών σε του σε ένα συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Προύσα. «Θα αποτελειώσουμε το , PYD, YPG, μέχρι να μην μείνει κανείς τους». «Δεν μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξη των για να νικήσετε την Τουρκία», πρόσθεσε απευθυνόμενος ειδικά στην κουρδική πολιτοφυλακή που ελέγχει τμήματα του συριακού εδάφους (YPG).

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «κάποιοι από τους συμμάχους» της Τουρκίας – αναφερόμενος προφανώς στις – παρέδωσαν 2.000 αεροπορικά φορτία 5.000 φορτηγά με και πυρομαχικά στις κουρδικές YPG. Επίσης, γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να στείλει πίσω στην πατρίδα τους 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που ζουν σήμερα στην Τουρκία.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση