Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Προειδοποίηση Ερντογάν για διαδηλώσεις κατά της εισβολής στο Αφρίν
Προειδοποίηση Ερντογάν για διαδηλώσεις κατά της εισβολής στο Αφρίν

Προειδοποίηση Ερντογάν για διαδηλώσεις κατά της εισβολής στο Αφρίν

Ο πρόεδρος της Τουρκίς Ρετζέπ Τγίπ προειδοποίησε σήμερα τους υποστηρικτές της «φιλοκουρδικής» αντιπολίτευσης, να μην διαδηλώσουν κατά της στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία.

«Να ξέρετε, ότι όπου και να πάτε στους δρόμους, οι δυνάμεις ασφαλείας μας σας παρακολουθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναφερόμενος στα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος υπέρ των Κουρδικών Δυνάμεων (ΗDP). Οποιος διαδηλώσει εναντίον της τουρκικής επιχείρησης «θα πληρώσει το τίμημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα συντρίψουμε όποιον απειλεί τον εθνικό αγώνα της Τουρκίας», είπε μεταξύ αλλών σε του σε ένα συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Προύσα. «Θα αποτελειώσουμε το PKK, PYD, YPG, μέχρι να μην μείνει κανείς τους». «Δεν μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξη των για να νικήσετε την Τουρκία», πρόσθεσε απευθυνόμενος ειδικά στην κουρδική πολιτοφυλακή που ελέγχει του συριακού εδάφους (YPG).

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «κάποιοι από τους συμμάχους» της Τουρκίας – αναφερόμενος προφανώς στις – παρέδωσαν 2.000 αεροπορικά φορτία 5.000 με όπλα και πυρομαχικά στις κουρδικές YPG. Επίσης, γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να στείλει πίσω στην πατρίδα τους 3,5 εκατομμύρια Σύρους που ζουν σήμερα στην Τουρκία.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση