Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Το πρόγραμμα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ
Το πρόγραμμα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ

Το πρόγραμμα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ

Η ανάληψη των καθηκόντων του τόναλντ Τραμπ ως 45ου προέδρου των ΗΠΑ περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων και τελετών, επί πολλές ημέρες, στην αμερικανική πρωτεύουσα, πέρα από την ορκωμοσία του που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι, τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας).

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το απόγευμα χθες, με τις πρώτες στο Μνημείο Λίνκολν, στην άλλη άκρη του Εθνικού Πάρκου που διασχίζει την , απέναντι ακριβώς από το . Ο τόναλντ Τραμπ δείπνησε κατόπιν με τους Ρεπουμπλικανούς προέδρους της ς και της Βουλής των Αροσώπων.

Μεταξύ 22.30-23.00 ο εκλεγμένος πρόεδρος και ο αρόεδρος Μάικ Πενς θα παραβρεθούν σε μια στο εθνικό κοιμητήριο του Άρλινγκτον για να τιμήσουν τους βετεράνους.

Αμέσως μετά, στις 23.00, ο Τραμπ θα συμμετάσχει στη δεύτερη σειρά συναυλιών στο Μνημείο Λίνκολν με τη συμμετοχή τραγουδιστών της κάντρι, όπως ο Τομ Κιθ και ο Λι Γκρίνγουντ. Αυτή η μουσική εκδήλωση, διάρκειας δύο ωρών, θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλε και θα κλείσει με μια επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Αν τηρηθεί η παράδοση, ο Τραμπ θα κοιμηθεί κατόπιν στην επίσημη κατοικία Μπλερ Χάουζ, απέναντι από τον Λευκό Οίκο, όπου φιλοξενούνται οι προσκεκλημένοι του προέδρου των ΗΠΑ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση