Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Προεκλογικό σκάνδαλο στην Αυστρία
Προεκλογικό σκάνδαλο στην Αυστρία

Προεκλογικό σκάνδαλο στην Αυστρία

Την κτηγορί ότι χρηματοδότησε σελίδες του Facebook για να διαδώσει ξενοφοβικές-αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας και να σπιλώσει τον πολιτικό του αντίπαλο, τον υπουργό Εξωτερικών, , αντιμετωπίζει ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας, Κρίστιαν Κερν. Η υπόθεση έρχεται στο φως δέκα μέρες πριν από τη διεξ των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου για το σχηματισμό νέας ς και ήδη έχει επηρεάσει καθοδικά τα ποσοστά του Κερν.

Στόχος των επιθέσεων τουλάχιστον δύο σελίδων του Facebook αποτέλεσε ο κεντροδεξιός υποψήφιος και επικρατέστερος νικητής των εκλογών, Σεμπάστιαν Κουρτς. Η μία εξ αυτών, με τίτλο «Η αλήθεια για τον Σεμπάστιαν Κουρτς», περιείχε φωτογραφίες, προϊόν φωτομοντάζ, και βιντεοκλίπ που κατηγορούσαν ευθέως τον Κουρτς πως προετοιμάζει τον δρόμο για ένα νέο μετανάστευσης από ισλαμικές χώρες και πως αποτελεί παρακλάδι του «σκοτεινού πολιτικού δικτύου» του Ουγγροαμερικανού επενδυτή Τζορτζ Σόρος. Μία άλλη ιστοσελίδα προέβαλε ψευδώς πως ανήκει σε υποστηρικτές του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP), του οποίου ηγείται ο Κουρτς, και δημοσίευσε αμφιλεγόμενο περιεχόμενο, όπως, για παράδειγμα, για το εάν πρέπει να κλείσουν τα σύνορα στο πέρασμα Μπρένερ, ώστε να αναχαιτιστούν οι μεταναστευτικές ροές.

Η προεκ εκστρατεία του Κουρτς έχει στηριχτεί στην υπόσχεση ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης και τερματισμού της ς προσφύγων στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με τις , ο Κουρτς διατηρεί ένα υπολογίσιμο προβάδισμα έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Κερν (SPÖ), γεγονός που ενισχύει την εντύπωση πως ο ίδιος θα αναδειχθεί ο επόμενος καγκελάριος μόλις στα 31 του.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση