Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Πουτζντεμόν: Δεν ζητώ πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο, αποδέχομαι την πρόκληση για εκλογές
Πουτζντεμόν: Δεν ζητώ πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο, αποδέχομαι την πρόκληση για εκλογές

Πουτζντεμόν: Δεν ζητώ πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο, αποδέχομαι την πρόκληση για εκλογές

Εκκληση για ενότητα και για αποφυγή της βίας απηύθυνε από τις Βρυξέλλες ο αποπεμφθείς πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης, Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν θα ζητήσει άσυλο στο . Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ανέφερε ότι επέλεξε τις Βρυξέλλες για την του, προκειμένου να θέσει το ζήτημα της Καταλωνίας στην «» της Ε.Ε., ενώ χαρακτήρισε ως αβάσιμες τις κατηγορίες περί «στασιασμού» που έχουν απαγγελθεί σε βάρος Καταλανών ηγετών. Εντούτοις, ανέφερε ότι σκοπεύει να επιστρέψει στην μόνο αφού λάβει τις απαραίτητες «εγγυήσεις» από τη , ότι θα έχει δίκαιη δικαστική αντιμετώπιση.

Επίσης, στη συνέχεια της ομιλίας του ο Κάρλες Πουτζντεμόν τόνισε ότι δεν προσπαθεί να αποφύγει τη Δικαιοσύνη και ανέφερε ότι αποδέχεται την δημοκρατική πρόκληση για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 21 Δεκεμβρίου. Διευκρίνισε παράλληλα ότι «μέρος της καταλανικής κυβέρνησης θα παραμείνει στην για να διεκπεραιώσει πολιτικές δραστηριότητες.

Νωρίτερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας στην οποία προχώρησε το κοινοβούλιο της περιφέρειας στις 27 Οκτωβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου. Επιπλέον, κάλεσε την πρόεδρο του καταλανικού κοινοβουλίου, Κάρμε Φορκαδέλ, καθώς και άλλους πέντε εξέχοντες Καταλανούς κοινοβουλευτικούς, να καταθέσουν στις 2 και 3 Νοεμβρίου, μετά το αίτημα του γενικού εισαγγελέα να απαγγελθούν κατηγορίες στην καταλανική ηγεσία για «στάση» και «».

Μερικές ώρες αφού το καταλανικό κοινοβούλιο είχε ψηφίσει τη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας, η ισπανική κυβέρνηση διέλυσε το κοινοβούλιο, καθαίρεσε την κυβέρνηση και όρισε τη διεξαγωγή περιφερειακών βουλευτικών εκλογών για τις 21 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κάτοικοι και επαγγελματίες του Χόρτου προμηθεύονται απινιδωτή #εξωτερικόςαπινιδωτής - https://t.co/NtOuS8Dqsw -

  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη των πυρκαγιών: Περιπολίες και με drones #ΑρχαίαΟλυμπία - https://t.co/yUzAoLbO8X -

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

"Αλιεύοντας" την είδηση