Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πούτιν: «Θρησκεία» παρόμοια με τον χριστιανισμό ο κομμουνισμός
Πούτιν: «Θρησκεία» παρόμοια με τον χριστιανισμό ο κομμουνισμός

Πούτιν: «Θρησκεία» παρόμοια με τον χριστιανισμό ο κομμουνισμός

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ , με τις οποίες συνέκρινε την κομμουνιστική ιδεολογία με τον χριστιανισμό και το μαυσωλείο του Βλαντιμίρ Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία με τα λείψανα αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Αγιο Όρος.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του για , μέρος της οποίας μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλε, «η κομμουνιστική ιδεολογία έχει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν οι θρησκείες καθώς βασίζεται μεταξύ άλλων στην και την ».

«Η πίστη μας συντρόφευε πάντα και γινόταν ακόμα πιο ισχυρή κάθε φορά που η χώρα μας, ο λαός μας αντιμετώπιζαν δύσκολους καιρούς. Υπήρχαν χρονικές περίοδοι μάχιμου αθεϊσμού, κατά τις οποίες οι ιερείς διώκονταν και οι εκκλησίες καταστρέφονταν, αλλά παράλληλα γεννιόταν μια νέα θρησκεία, η κομμουνιστική ιδεολογία, που μοιάζει στην ουσία πολύ με τον χριστιανισμό», είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε.

«Η κομμουνιστική ιδεολογία έχει πολλές ομοιότητες με τον χριστιανισμό, στην πραγματικότητα. , , αδελφότητα, . Ολες οι αξίες που αναφέρονται στην , περιλαμβάνονται και σε αυτήν. Και σε ό,τι αφορά τον «Ηθικό Κώδικα της Οικοδόμησης του Κομμουνισμού»; Πρόκειται για μετουσίωση, ένα πρωτόγονο απόσπασμα από τη Βίβλο. Τίποτα καινούργιο δεν επινοήθηκε».

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση