Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Πούτιν – Ολάντ: Προς ευρύτερο συνασπισμό για την αντιμετώπιση του ΙΚ
Πούτιν – Ολάντ: Προς ευρύτερο συνασπισμό για την αντιμετώπιση του ΙΚ

Πούτιν – Ολάντ: Προς ευρύτερο συνασπισμό για την αντιμετώπιση του ΙΚ

Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας συμφώνησαν σήμερα στην ανταλλαγή πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών για το Ισλαμικό Κράτος και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία, για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των αεροπορικών εκστρατειών που πραγματοποιούν στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά , κατά την Τύπου που παραχώρησαν από κοινού με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ , η οποία ακολούθησε την των δύο ηγετών στο Κρεμλίνο.

«Αυτό που συμφωνήσαμε και αυτό είναι σημαντικό, είναι να πλήττουμε θέσεις μόνο του Ντάες (σ.σ. ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά) και όχι ενάντια σε δυνάμεις που πολεμούν την . Θα ανταλλάσσουμε πληροφορίες για ποιους πρέπει να χτυπάμε και ποιους όχι», δήλωσε ο , σημειώνοντας πως οι δύο ηγέτες επίσης συμφώνησαν να στοχοθετούν μόνο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και παρόμοιες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

«Γνωρίζουμε ότι η είναι ο κοινός μας εχθρός», δήλωσε ο Ολάντ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επιτευχθεί συναίνεση για τον σχηματισμό μιας διευρυμένης και ισχυρής συμμαχίας για την καταπολέμησης τη τρομοκρατίας, ενώ τόνισε πως έφτασε η για τις χώρες που καταπολεμούν την να αναλάβουν την ευθύνη τους για όσα εξελίσσονται και να συντονίσουν τα βήματα τους.

Η Γαλλία θα αυξήσει την υποστήριξη της σε οργανώσεις ανταρτών που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας, πρόσθεσε ο Ολάντ.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από ένα τουρκικό καταδιωκτικό F-16 ήταν μια πράξη προδοσίας από μια χώρα που η Ρωσία θεωρούσε ως χώρα φίλη της.

Ο Πούτιν τόνισε πως πιστεύει πως η Ρωσία εξακολουθεί να είναι προσηλωμένη στην συνεργασία με τη δυτική συμμαχία (στην οποία ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες) για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και εργάζεται για το σχηματισμό μιας ευρείας διεθνούς συμμαχίας που μπορεί να συμφωνήσει στον τρόπο επίλυσης της συριακής κρίσης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξουδετερώθηκαν πέντε #οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις Πλάκες #οβίδες - https://t.co/pzKnc3oxwG -

  • Γ. Καραμάνος: «Χρυσή ευκαιρία ΤΩΡΑ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος» - https://t.co/rccgl8nmJV… -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/ZcY5zyNXCB -

"Αλιεύοντας" την είδηση