Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πούτιν – Ολάντ: Προς ευρύτερο συνασπισμό για την αντιμετώπιση του ΙΚ
Πούτιν – Ολάντ: Προς ευρύτερο συνασπισμό για την αντιμετώπιση του ΙΚ

Πούτιν – Ολάντ: Προς ευρύτερο συνασπισμό για την αντιμετώπιση του ΙΚ

Οι πρόεδροι της ς και της ς συμφώνησαν σήμερα στην ανταλλαγή πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών για το Ισλαμικό Κράτος και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία, για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των αεροπορικών εκστρατειών που πραγματοποιούν στη χ, δήλωσε ο πρόεδρος της ς Φρανσουά Ολάντ, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία ακολούθησε την των δύο ηγετών στο Κρεμλίνο.

«Αυτό που συμφωνήσαμε και αυτό είναι σημαντικό, είναι να πλήττουμε θέσεις μόνο του Ντάες (σ.σ. ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά) και όχι ενάντια σε δυνάμεις που πολεμούν την τρομοκρατία. Θα ανταλλάσσουμε πληροφορίες για ποιους πρέπει να χτυπάμε και ποιους όχι», δήλωσε ο Ολάντ, σημειώνοντας πως οι δύο ηγέτες επίσης συμφώνησαν να στοχοθετούν μόνο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και παρόμοιες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

«Γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατία είναι ο κοινός μας εχθρός», δήλωσε ο Ολάντ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επιτευχθεί συναίνεση για τον σχηματισμό μιας διευρυμένης και ισχυρής συμμαχίας για την καταπολέμησης τη τρομοκρατίας, ενώ τόνισε πως έφτασε η για τις χώρες που καταπολεμούν την τρομοκρατία να αναλάβουν την ευθύνη τους για όσα εξελίσσονται και να συντονίσουν τα βήματα τους.

Η Γαλλία θα αυξήσει την υποστήριξη της σε οργανώσεις ανταρτών που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας, πρόσθεσε ο Ολάντ.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε πως η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από ένα τουρκικό καταδιωκτικό F-16 ήταν μια πράξη προδοσίας από μια χώρα που η θεωρούσε ως χώρα φίλη της.

Ο Πούτιν τόνισε πως πιστεύει πως η Ρωσία εξακολουθεί να είναι προσηλωμένη στην συν με τη δυτική συμμαχία (στην οποία ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες) για τη διεξ στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και εργάζεται για το σχηματισμό μιας ευρείας διεθνούς συμμαχίας που μπορεί να συμφωνήσει στον τρόπο επίλυσης της συριακής ς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση