Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΠΟΥ: Στους 545 οι νεκροί από μηνιγγίτιδα στo Νίγηρα
ΠΟΥ: Στους 545 οι νεκροί από μηνιγγίτιδα στo Νίγηρα

ΠΟΥ: Στους 545 οι νεκροί από μηνιγγίτιδα στo Νίγηρα

REUTERS

Η ς που πλήττει τον ίγηρα και βρίσκεται σε άνοδο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 545 ανθρώπους από τους 8.234 που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει ότι η εξέλιξη της ς είναι ανησυχητική και χωρίς προηγούμενο γιατί πρόκειται για ένα στέλεχος του ιού της ς που δεν συναντάται συχνά στην και ότι το κατάλληλο εμβόλιο έχει σχετική έλλειψη. Στις αρχές Μαΐου κάθε δύο εβδομάδες τριπλασιάζονταν τα κρούσματα.

Αλλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων περιορίστηκε μετά τα μέσα Μαΐου εν μέσω της εκστρατείας εμβολιασμού στις πληγείσες περιοχές.

Η εξάπλωση της νόσου κορυφώθηκε την εβδομάδα μέχρι τις 10 Μαϊου, όταν υπήρχαν 2.189 κρούσματα και 132 θάνατοι.

Την τελευταία εβδομάδα του Μαϊου υπήρχαν 264 κρούσματα και οκτώ θάνατοι, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κόρι Κουιγιάρ σε απάντησή του με email στο Ρόιτερς.

Η μηνιγγίτιδα είναι συχνή κατά μήκος της αποκαλούμενης «ζώνης της μηνιγγίτιδας» από τη μέχρι την Αιθιοπία την εποχή της ξηρασίας μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιουνίου. Μία επιδημία το 2009 προκάλεσε περισσότερα από 80.000 κρούσματα, ενώ μία άλλη το 1996-1997 περισσότερα από 200.000 κρούσματα, περιλαμομένων 20.000 θανάτων.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου φέτος, 17 χώρες ανέφεραν συνολικά 11.838 κρούσματα και 910 θανάτους, σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ που δόθηκε στη την Κυριακή. Στον ίγηρα, την Γκάνα και την Νιγηρία σημειώθηκε «επιδημία» της νόσου, σύμφωνα με την έκθεση.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση