Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / ΠΟΥ: Στους 545 οι νεκροί από μηνιγγίτιδα στo Νίγηρα
ΠΟΥ: Στους 545 οι νεκροί από μηνιγγίτιδα στo Νίγηρα

ΠΟΥ: Στους 545 οι νεκροί από μηνιγγίτιδα στo Νίγηρα

Η επιδημία μηνιγγίτιδας πλήττει τον Νίγηρα και βρίσκεται σε άνοδο και έχει στοιχίσει τη σε 545 ανθρώπους από τους 8.234 έχουν προσβληθεί από την ασθένεια, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ().

Ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει ότι η εξέλιξη της επιδημίας είναι ανησυχητική και χωρίς προηγούμενο γιατί πρόκειται για ένα στέλεχος του ιού της μηνιγγίτιδας που δεν συναντάται συχνά στην Αφρική και ότι το κατάλληλο εμβόλιο έχει σχετική έλλειψη. Στις αρχές Μαΐου κάθε δύο εβδομάδες τριπλασιάζονταν τα κρούσματα.

Αλλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων περιορίστηκε μετά τα μέσα Μαΐου εν μέσω της εκστρατείας εμβολιασμού στις πληγείσες περιοχές.

Η εξάπλωση της νόσου κορυφώθηκε την εβδομάδα μέχρι τις 10 Μαϊου, όταν υπήρχαν 2.189 κρούσματα και 132 .

Την τελευταία εβδομάδα του Μαϊου υπήρχαν 264 κρούσματα και οκτώ , ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κόρι Κουιγιάρ σε απάντησή του με email στο Ρόιτερς.

Η μηνιγγίτιδα είναι συχνή κατά μήκος της αποκαλούμενης «ζώνης της μηνιγγίτιδας» από τη Σενεγάλη μέχρι την Αιθιοπία την εποχή της ξηρασίας μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιουνίου. Μία επιδημία το 2009 προκάλεσε περισσότερα από 80.000 κρούσματα, ενώ μία άλλη το 1996-1997 περισσότερα από 200.000 κρούσματα, περιλαμβανομένων 20.000 θανάτων.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου φέτος, 17 χώρες ανέφεραν συνολικά 11.838 κρούσματα και 910 θανάτους, σύμφωνα με του ΠΟΥ που δόθηκε στη δημοσιότητα την . Στον Νίγηρα, την Γκάνα και την σημειώθηκε «επιδημία» της νόσου, σύμφωνα με την .

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Γήϊνο Πεπρωμένο μας… - https://t.co/Mow1zP4Gs5 -

  • Κ.Παπανάτσιου : «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης οξύνουν τις αντιθέσεις και αυξάνουν τις ανισότητες, σε αυτό το σχέδιο… - https://t.co/5824Hmosoi -

  • Στήριξη ύψους 385 εκατ. ευρώ προς ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι τώρα για τα μειωμένα μισθώματα - https://t.co/yk795l4ehy -

"Αλιεύοντας" την είδηση