Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ποσό 25 εκατ. ευρώ επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ στη Μοσούλη
Ποσό 25 εκατ. ευρώ επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ στη Μοσούλη

Ποσό 25 εκατ. ευρώ επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ στη Μοσούλη

 

 

Ο επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων αναγγέλλει

πρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου να υποστηριχθούν οι άμαχοι στο Ιράκ

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντείνει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής ς στο Ιράκ κατά 25 εκατ. ευρώ, με η συνολική ανθρωπιστική βοήθεια της το 2016 να ανέρχεται σε 159 εκατ. ευρώ. Η νέα χρηματοδότηση προστίθεται στη βοήθεια που παραδόθηκε αυτή την εβδομάδα από τα μέλη της , και η οποία διοχετεύτηκε μέσω του μηχανισμού πολιτικής ς της ΕΕ για τη σημερινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Μοσούλη.

«Η εν λόγω επιχείρηση χορήγησης βοήθειας στον ιρακινό λαό που δοκιμάζεται σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, δεδομένου ότι η στρατιωτική εκστρατεία στη Μοσούλη φθάνει σε σημείο καμπής. Προσπαθούμε να αντιστοιχίσουμε τη χρηματοδότηση της ανθρωπιστικής βοήθειας με την παροχή βοήθειας μέσω του μηχανισμού πολιτικής ς της ΕΕ, προκειμένου να συνδράμουμε τους πλέον ευάλωτους, όπως οι οικογένειες που έχουν εκτοπιστεί διά της βίας εξαιτίας της σύρραξης. Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίζεται η προστασία όλων των αμάχων και ο σεβασμός του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη διεξαγωγή των εχθροπραξιών», δήλωσε ο επίτροπος αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος συμμετείχε σε άτυπη δωρητών υψηλού επιπέδου για την ανθρωπιστική ανταπόκριση στην του Ιράκ, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ θα δώσει προτεραιότητα στην παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης στον άμαχο πληθυσμό σε περιοχές ενεργών συγκρούσεων και σε περιοχές στις οποίες είναι πιθανότερο να καταφύγουν εκτοπιζόμενοι εξαιτίας στρατιωτικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η βοήθεια θα περιλαμβάνει  υγειονομική περίθαλψη ζωτικής σημασίας, στοιχειώδη καταλύματα και μέσα για προσαρμογή στις χειμερινές συνθήκες, , αποχέτευση και είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα και προστασία εκεί όπου είναι περισσότερο αναγκαία.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση