Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » «Πορτοκαλί συναγερμός» στο Πεκίνο λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης
«Πορτοκαλί συναγερμός» στο Πεκίνο λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

«Πορτοκαλί συναγερμός» στο Πεκίνο λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Το Πεκίνο εξέδωσε σήμερ «πορτοκλί συναγερμό», προειδοποιώντας για αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικής ς τις επόμενες ημέρες και συμβουλεύοντας τα και τους ηλικιωμένους να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Ο πορτοκαλί συναγερμός, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην προειδοποίησης, θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του Πεκίνου για την ατμοσφαιρική .

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος, το ρυπογόνο νέφος αναμένεται να καλύψει το Πεκίνο, το Τιαντζίν, τη Χεμπέι και άλλες γειτονικές περιοχές από το Σάββατο έως την επόμενη Τετάρτη. Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί από το βράδυ της Τρίτης με την έλευση ενός ψυχρού τος.

Η αρμόδια υπηρεσία του Πεκίνου συμβούλευσε τα , τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από αναπνευστικά και καρδιολογικά προτα να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους. Παράλληλα, οι παιδικοί και τα σχολεία καλούνται να ακυρώσουν τις υπαίθριες δραστηριότητες, ενώ κάποιες εταιρίες μεταποίησης θα πρέπει να περιορίσουν την παραγωγή τους και κάποια εργοτάξια να κλείσουν. Οι Αρχές απαγόρευσαν επίσης την κίνηση ιδιαίτερα ρυπογόνων οχημάτων και φορτηγών που μεταφέρουν απορρίμματα, άμμο και χώμα.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση