Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Πορτογαλία φλέγεται ξανά
Η Πορτογαλία φλέγεται ξανά

Η Πορτογαλία φλέγεται ξανά

Ο απολογισμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στην κεντρική και στη γειτονική έφθασε τους 35, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας η οποία κάνει λόγο για 145 εστίες που εξακολουθούν να μαίνονται.

Τριάντα δύο άνθρωποι έχασαν τη τους στις περιοχές Κόιμπρα, Καστέλο Μπράνκο και Βισέου στην κεντρική και Αβέιρο στο βόρειο τμήμα της χς, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείο Lusa. Στη Γαλικία, την επαρχία της ς που συνορεύει με την Πορτογαλία και όπου ξέσπασαν επίσης μεγάλες πυρκαγιές, έχουν χάσει τη τους τρεις άνθρωποι.

Η Πορτογαλία επλήγη την Κυριακή από έναν αριθμό πυρκαγιών χωρίς ιστορικό προηγούμενο, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 32 ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι Αρχές, ενώ άλλοι επτά αγνοούνταν μέχρι αργά χθες το βράδυ. Ακόμη 56 άνθρωποι, πολίτες και πυροσβέστες, τραυματίστηκαν, 16 εξ αυτών σοβαρά. Οι περισσότεροι πάντως δέχθηκαν για εισπνοή καπνού ή τραυματισμούς που υπέστησαν όταν έπεσαν, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Πάνω από 440 πυρκαγιές καταγράφηκαν σε όλη την Πορτογαλία την Κυριακή έως τις 22.00 τοπική (00.00 ώρα Ελλάδας). «Βιώσαμε τη χειρότερη ημέρα από την αρχή της χρονιάς σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές», είχε σχολιάσει η Γκάσπαρ, η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας μιλώντας σε δημοσιογράφους το απόγευμα όταν ακόμη καταμετρούνταν 300 εστίες ς.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση