Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Πορτογαλία φλέγεται ξανά
Η Πορτογαλία φλέγεται ξανά

Η Πορτογαλία φλέγεται ξανά

Ο των νεκρών από τις πυρκαγιές στην κεντρική Πορτογαλία και στη γειτονική έφθασε τους 35, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας η οποία κάνει λόγο για 145 που εξακολουθούν να μαίνονται.

Τριάντα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις περιοχές Κόιμπρα, Καστέλο Μπράνκο και Βισέου στην κεντρική Πορτογαλία και Αβέιρο στο βόρειο τμήμα της χς, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείο Lusa. Στη αλικία, την επαρχία της ς που συνορεύει με την Πορτογαλία και όπου ξέσπασαν επίσης μεγάλες πυρκαγιές, έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Η Πορτογαλία επλήγη την Κυριακή από έναν αριθμό πυρκαγιών χωρίς ιστορικό προηγούμενο, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 32 ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι Αρχές, ενώ άλλοι επτά αγνοούνταν μέχρι αργά χθες το βράδυ. Ακόμη 56 άνθρωποι, και πυροσβέστες, τραυματίστηκαν, 16 εξ αυτών σοβαρά. Οι περισσότεροι πάντως δέχθηκαν βοήθεια για εισπνοή καπνού ή τραυματισμούς που υπέστησαν όταν έπεσαν, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Πάνω από 440 πυρκαγιές καταγράφηκαν σε όλη την Πορτογαλία την Κυριακή έως τις 22.00 τοπική (00.00 ώρα Ελλάδας). «Βιώσαμε τη χειρότερη ημέρα από την αρχή της χρονιάς σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές», είχε σχολιάσει η κάσπαρ, η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας μιλώντας σε δημοσιογράφους το απόγευμα όταν ακόμη καταμετρούνταν 300 φωτιάς.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση