Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πορτογαλία: Ετοιμοι να αναλάβουν τα ηνία της χώρας οι Σοσιαλιστές
Πορτογαλία: Ετοιμοι να αναλάβουν τα ηνία της χώρας οι Σοσιαλιστές

Πορτογαλία: Ετοιμοι να αναλάβουν τα ηνία της χώρας οι Σοσιαλιστές

Έτοιμος να αναλάβει την στην Πορτογαλία δηλώνει ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Αντόνιο Κόστα, στον απόηχο της κατάρρευσης της προσπάθειας της κεντροδεξιάς να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Visao, ο κ. Κόστα προσπάθησε να θέσει τέλος στις ανησυχίες πως η συμμαχία των Σοσιαλιστών με το Κομμουνιστικό και το Αριστερό Μπλοκ θα είναι ασταθής και βραχύβια, υποστηρίζοντας αντίθετα ότι η πρωτοφανής συν των αριστερών δυνάμεων – που τους δίνει πλειοψηφία εδρών στη Βουλή – εγγυάται μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

της Πορτογαλίας αναμενόταν να πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας και εκπροσώπους των εργατικών συνδικάτων καθώς και με επιχειρηματίες προτού αποφασίσει αν θα δώσει στους Σοσιαλιστές την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ή εάν θα διορίσει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση πριν τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο κέρδισε μεν τις βουλευτικές της 4ης Οκτωβρίου, χάνοντας όμως την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή.

Επεσε μάλιστα καθώς τα κόμματα της Αριστεράς απέρριψαν το πρόγραμμα λιτότητας, στην εναρ συνεδρίαση του Κοινοβουλίου την Τρίτη.

Η Πορτογαλία βρίσκεται σε ανάκαμψης έπειτα από το πακέτο διάσωσης ύψους 78 δις ευρώ το 2011 και κάποιοι εκφράζουν φόβους ότι θα μπορούσε και πάλι να διολισθήσει σε οικονομική δυσχέρεια. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το γεγονός ότι η πολιτική αστάθεια θα μπορούσε να πυροδοτήσει την ανησυχία των αγορών για το μέλλον του ευρώ και να υπονομεύσει τις προσπάθειες άλλω χωρών της ς.

Η ανησυχία μάλιστα εντείνεται εξαιτίας κάποιων εγγράφων που αφορούν στα σχέδια των Σοσιαλιστών. Μεταξύ των εγγράφων και μια επιστολή προς την εταιρεία Parpublica με την οποία της ζητεί να σταματήσει την διαδικασία αποκρατικος του αερομεταφορέα TAP Air Portugal.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση