Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Πορτογαλία: Εκλέγεται από τον πρώτο γύρο ο Ρεμπέλου ντε Σόουζα
Πορτογαλία: Εκλέγεται από τον πρώτο γύρο ο Ρεμπέλου ντε Σόουζα

Πορτογαλία: Εκλέγεται από τον πρώτο γύρο ο Ρεμπέλου ντε Σόουζα

Ο κεντροδεξιός υποψήφιος Μαρσέλου Ρεμπέλου ντε Σόουζα κέρδισε την τις εκλογές στη Πορτογαλία, μια νίκη που θα πρέπει να βοηθήσει στη διατήρηση της πολιτικής ισορροπίας μετά από μια δραματική στροφή προς τα αριστερά στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2015.

Στην νικητήρια του, ο σοσιαλδημοκράτης Ρεμπέλου ντε Σόουζα, 67, είπε ότι θα εργαστεί για να προωθήσει τη συναίνεση και να επιδιορθώσει τους διχασμούς που δημιουργήθηκαν μετά από τις προηγούμενες εκλογές, όταν η αριστερά ανέτρεψε μια κυβέρνηση η οποία είχε επιβάλλει αυστηρή λόγω δανειακής σύμβασης μεταξύ των ετών 2011-2014.

Η θέση του προέδρου της Πορτογαλίας είναι κυρίως εθιμοτυπική αλλά ο ίδιος παίζει σημαντικό ρόλο σε καιρούς πολιτικής ανασφάλειας, όπως αυτή που έχει επικρατήσει στη χώρα από τα ασαφή των εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να διαλύσει τη βουλή και να απολύσει τον πρωθυπουργό.

Η Πορτογαλία φαίνεται ότι θα χρειαστεί τον μέγιστο βαθμό συναίνεσης, καθώς μια ασταθής κυβέρνηση μετριοπαθών κεντροαριστερών σοσιαλιστών που βασίζεται σε ακροαριστερά κόμματα στη βουλή προσπαθεί να συμφιλιώσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της ότι θα δώσει τέλος στην οικονομική με την δέσμευσή της στην ότι θα μειώσει το του προϋπολογισμού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

"Αλιεύοντας" την είδηση