Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Porsche και Audi χρησιμοποίησαν το λογισμικό της VW
Porsche και Audi χρησιμοποίησαν το λογισμικό της VW

Porsche και Audi χρησιμοποίησαν το λογισμικό της VW

Μεγαλώνουν τα προτα για τη Volkswagen, την οποία η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε το παράνομο λογισμικό που παραποιεί τις εκπομπών καυσαερίων και σε περίπου 10 χιλιάδες οχήματα των και .

H γερμανική αυτοκινητο αρνήθηκε τις νέες κατηγορίες, στάση που ήδη προκαλεί ερωτήματα για την αξιοπιστία του νέου διευθύνοντος συμβούλου της, που προηγουμένως ήταν επικεφαλής της .

H ΕPA κατηγόρησε τη ότι χρησιμοποίησε το παράνομο λογισμό και σε τρίλιτρους κινητήρες που τοποθετούνται κυρίως σε μοντέλα των Porsche και , μοντέλα που έχουν και υψηλότερο περιθώριο κέρδους. Το βράδυ της Δευτέρας, η γερμανική αυτοκινητο ανακοίνωσε ότι «δεν έχει εγκατασταθεί λογισμικό… προκειμένου να παραποιηθούν τα χαρακτηριστικά των εκπομπών με τρόπο που απαγορεύεται» σε μεγαλύτερου κυβισμού μηχανές που χρησιμοποιεί σε αυτοκίνητα του ομίλου.

Σύμφωνα με αναλυτές, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τη VW ότι οι νέες κατηγορίες προήλθαν από την EPA και ότι η δεν αποκάλυψε η ίδια τις νέες παραβιάσεις, δείγμα ότι δεν συνεργάζεται πλήρως με τις αμερικανικές αρχές, στοιχείο που αν αποδειχτεί θα μπορούσε να επιφέρει μεγαλύτερα πρόστιμα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση