Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Porsche και Audi χρησιμοποίησαν το λογισμικό της VW
Porsche και Audi χρησιμοποίησαν το λογισμικό της VW

Porsche και Audi χρησιμοποίησαν το λογισμικό της VW

Μεγαλώνουν τα προβλήματα για τη Volkswagen, την οποία η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε το παράνομο λογισμικό που παραποιεί τις μετρήσεις εκπομπών καυσαερίων και σε περίπου 10 χιλιάδες οχήματα των και Audi.

H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αρνήθηκε τις νέες κατηγορίες, στάση που ήδη προκαλεί ερωτήματα για την αξιοπιστία του νέου διευθύνοντος συμβούλου της, που προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Porsche.

H ΕPA κατηγόρησε τη γερμανική εταιρεία ότι χρησιμοποίησε το παράνομο λογισμό και σε τρίλιτρους κινητήρες που τοποθετούνται κυρίως σε μοντέλα των και Audi, μοντέλα που έχουν και υψηλότερο περιθώριο κέρδους. Το βράδυ της Δευτέρας, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι «δεν έχει εγκατασταθεί λογισμικό… προκειμένου να παραποιηθούν τα χαρακτηριστικά των εκπομπών με τρόπο που απαγορεύεται» σε μεγαλύτερου κυβισμού μηχανές που χρησιμοποιεί σε αυτοκίνητα του ομίλου.

Σύμφωνα με αναλυτές, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τη VW ότι οι νέες κατηγορίες προήλθαν από την EPA και ότι η γερμανική εταιρεία δεν αποκάλυψε η ίδια τις νέες παραβιάσεις, δείγμα ότι δεν συνεργάζεται πλήρως με τις αμερικανικές αρχές, στοιχείο που αν αποδειχτεί θα μπορούσε να επιφέρει μεγαλύτερα πρόστιμα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση