Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » «Πολύ άρρωστη» η Βασίλισσα Ελισάβετ για να παραστεί στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία
«Πολύ άρρωστη» η Βασίλισσα Ελισάβετ για να παραστεί στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

«Πολύ άρρωστη» η Βασίλισσα Ελισάβετ για να παραστεί στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παρευρεθεί στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Σάντριγχαμ το πρωί της Κυριακής, καθώς, όπως ανακοίνωσε το , προσπαθεί ακόμα να ανακάμψει από ένα βαρύ κρύωμα.

Τις προηγούμενες ημέρες το είχε ήδη προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την πιθανότητα η Βασίλισσα να μην παραστεί στις λόγω του κρυώματός της, όμως κρατούσε επιφυλάξεις λέγοντας πως ελπίζει «η Βασίλισσα να αισθάνεται καλύτερα το πρωί της Κυριακής, ώστε να μεταβεί στο Σάντριγχαμ».

Είναι η πρώτη φορά από το 1988 που η Βασίλισσα δηλώνει πολύ άρρωστη και ανήμπορη να παραστεί στις , με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση της υγείας τους.

Η 90χρονη Ελισάβετ και ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος, 95 ετών, κρυολόγησαν και οι δύο αυτήν την εβδομάδα, με να αναβάλουν κατά μία ημέρα την αναχώρησή τους για την εξοχική κατοικία τους στο Σάντριγχαμ της ανατολικής Αγγλίας. Τελικά δεψαν με ελικόπτερο την Πέμπτη. Η Ελισάβετ παρίσταται στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην ενοριακή εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής του Σάντριγχαμ κάθε χρόνο από το 1988.

Ο εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ είπε ότι η βασίλισσα θα παραμείνει μέσα προκειμένου να αναρρώσει από το κρυολόγημά της, όμως θα είναι παρούσα στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της βασιλικής οικογένειας.

Η Ελισάβετ σπανίως ακυρώνει προγραμματισμένες υποχρεώσεις της για λόγους υγείας. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει περιορίσει τα δια της στο εξωτερικό και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι στο τέλος του έτους θα παραχωρήσει ορισμένες αρμοδιότητές της σε 25 φιλανθρωπικούς οργανισμούς (σε σύνολο 600) σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο μήνυμά της θα μεταδοθεί κανονικά, όπως είναι προγραμματισμένο, σήμερα το απόγευμα από το και την .

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση