Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Πολωνία: Ομαδικές παραιτήσεις στη δημόσια τηλεόραση λόγω του νέου νόμου για τα ΜΜΕ
Πολωνία: Ομαδικές παραιτήσεις στη δημόσια τηλεόραση λόγω του νέου νόμου για τα ΜΜΕ

Πολωνία: Ομαδικές παραιτήσεις στη δημόσια τηλεόραση λόγω του νέου νόμου για τα ΜΜΕ

Οι διευθυντές των καναλιών της πολωνικής δημόσιας τηλεόρασης TVP υπέβαλαν τις του, αμέσως μετά την υιοθέτηση στις 31 Δεκεμβρίου από το πολωνικό κοινοβούλιο του νόμου περί δημοσίων μέσων ενημέρωσης, που τα θέτει υπό τον έλεγχο του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος , σύμφωνα με την ενημερωτική wirtualnemedia. pl.

Οι διευθυντές των καναλιών TVP1 και TVP2, καθώς και οι επικεφαλής του πολιτιστικού καναλιού TVP Kultura, του πρακτορείου ειδήσεων TAI και των γραφείου ανθρωπίνων πόρων της TVP υπέβαλαν την Πέμπτη τις τους στον πρόεδρο του οργανισμού, ο οποίος και τις έκανε δεκτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στο wirtualnemedia. pl.

Αν και δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι λόγοι των παραιτήσεων, αυτές συμπίπτουν με την ψηφοφορία στην πολωνική , η οποία κυριαρχείται από τους συντηρητικούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος PiS του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, που ενέκρινε τον αμφιλεγόμενο νόμο, ο οποίος είχε προηγουμένως ψηφισθεί από τη , παρά τη διεθνή κατακραυγή.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο οποίος θα πρέπει να επικυρωθεί από τον πρόεδρο της χώρας Αντρέι Ντούντα, τερματίζονται άμεσα οι θητείες των μελών των διευθύνσεων και των συμβουλίων εποπτείας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στο εξής, ο Οικονομικών θα έχει την αρμοδιότητα να διορίζει και να παύει τους νέους επικεφαλής των δημοσίων μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι μέχρι σήμερα επιλέγονταν μέσω διαγωνισμών που οργάνωνε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (KRRiT).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση