Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πολιτεία του Μεξικού επιβάλλει ιστορική καταδίκη για δολοφονίες γυναικών
Πολιτεία του Μεξικού επιβάλλει ιστορική καταδίκη για δολοφονίες γυναικών

Πολιτεία του Μεξικού επιβάλλει ιστορική καταδίκη για δολοφονίες γυναικών

Πέντε άντρες στο βόρειο καταδικάστηκαν σε πρωτοφανή φυλάκισης 697 χρόνων ο καθένας για τη βάσει φύλου 11 γυναικών, σε πολιτεία όπου εκατοντάδες νέων γυναικών έχουν δολοφονηθεί από το 1990.

Η φυλάκισης είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ για γυναικών συγκεκριμένα και βασίζεται σε επιστημονικές αποδείξεις, είπε αξιωματούχος στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της πολιτείας Τσιουάουα, στην οποία υπάγεται η πόλη Σιουδάδ Χουάρες, στα σύνορα με το , όπου το 2008 εξαφανιζόταν μια γυναίκα κάθε μέρα.

“Χρησιμοποιούσαν τεχνάσματα για να ωθήσουν νεαρές γυναίκες στη και τη ,” είπε ανακοίνωση από το γραφείο του εισαγγελέα. “Μετά, όταν δεν ήταν πλέον ‘χρήσιμες', τους αφαιρούσαν τη ζωή και πέταγαν τα σώματά τους στον ξεροπόταμο Νάβαχο, στη κοιλάδα του Χουάρες.”

Εκτός από την ποινή των σχεδών 700 ετών ο καθένας, οι καταδικασθέντες πρέπει να πληρώσουν συνολικά 9 εκατομμύρια πέσος (451.500 ) για ηθική βλάβη στις οικογένειες των θυμάτων, των οποίων τα πτώματα ανακαλύφθηκαν το 2012.

Το εθνικό παρητήριο για θανάτους γυναικών, ένας συνασπισμός οργανισμών ανθρώπινων δικαιωμάτων, πιστεύει ότι περίπου 3.892 γυναίκες δολοφονήθηκαν στο μεταξύ του 2012 και 2013, όμως μόνο 16% των περιπτώσεων έχουν ερευνηθεί ως εγκλήματα κατά των γυναικών συγκεκριμένα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση