Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η πολιτεία της Νέας Υόρκης μηνύει το στούντιο Γουάινσταϊν
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης μηνύει το στούντιο Γουάινσταϊν

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης μηνύει το στούντιο Γουάινσταϊν

Ο της πολιτείς της Νές Υόρκης ανακοίνωσε την ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον του στούντιο που ίδρυσαν ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και ο αδελφός του Ρόμπερτ, επειδή δεν προστάτευσαν τους υπαλλήλους τους από τη ουαλική παρενόχληση και τους εκφοβισμούς του μέχρι πρότινος παντοδύναμου κινηματογραφικού παραγωγού.

Η μήνυση της πολιτείας κατατίθεται τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της υπόθεσης Γουάινσταϊν, όταν ο διάσημος παραγωγός κατηγορήθηκε από μια εκαή γυναίκες για παρενόχληση, επιθέσεις και βιασμούς. Πολλά από τα φερόμενα θύματά του έχουν ήδη καταθέσει αστικές αγωγές σε βάρος του, καθώς και η εταιρία του, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε ασκηθεί ποινική για την υπόθεση.

Με τη μήνυση αυτή σε βάρος της Εταιρίας Γουάινσταϊν, καθώς και του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και του Ρόμπερτ Γουάινσταϊν, ο τους κατηγορεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην εργασία.

«Η Εταιρία Γουάινσταϊν παραβίασε επανειλημμένα τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης με το να μην προστατεύσει τους υπαλλήλους της από (…) ουαλική παρενόχληση, εκφοβισμούς και διάκριση», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Έρικ Σνάιντερμαν.

Καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για την εξ του στούντιο, «κάθε πώληση (της εταιρίας) θα πρέπει να διασφαλίζει πως τα θύματα θα αποζημιωθούν, ότι οι υπάλληλοι θα προστατευθούν στο μέλλον, και πως ούτε οι άμεσοι υπεύθυνοι ούτε εκείνοι που τους βοήθησαν δεν θα πλουτίσουν άδικα».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση