Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πολύνεκρη έκρηξη στην καρδιά της Μπανγκόκ
Πολύνεκρη έκρηξη στην καρδιά της Μπανγκόκ

Πολύνεκρη έκρηξη στην καρδιά της Μπανγκόκ

Στο αίμα πνίγηκε χθες η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, . Η έ ς έξω από ινδουιστικό βωμό, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 21 ατόμων, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τρεις , αλλά και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Παρότι μέχρι αργά το απόγευμα κανείς δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για τη , η της Ταϊλάνδης διατύπωνε την άποψη ότι στόχος του πολύνεκρου χτυπήματος ήταν η καταστροφή της οικονομίας.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στον ινδουιστικό βωμό Εραουάν, ο οποίος βρίσκεται σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο πολυσύχναστους κυκλοφοριακούς κόμβους στο κέντρο της πόλης. Πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης βρίσκονται μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά και εμπορικά κέντρα με κτίρια γραφείων όπως, εξάλλου, και ένα νοσοκομείο.

Ο μικρός βωμός αποτελεί αδιαμφισβήτητα πόλο έλξης για χιλιάδες προερχόμενους από την Ανατολική Ασία, αλλά και για πάρα πολλούς Ταϊλανδούς. Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την τουριστική αστυνομία, μεταξύ των νεκρών της επίθεσης συγκαταλέγονται δύο Κινέζοι και ένας Φιλιππινέζος, ενώ οι περισσότεροι τραυματίες είναι από την και την Ταϊβάν.

Αν και έχουν δοθεί ελάχιστα στοιχεία σχετικά με το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε, ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της Ταϊλάνδης, Σομιότ Πουμπανμουάνγκ, δήλωσε ότι τα βρίσκονταν στο εσωτερικό πυροσωλήνα που είχε τοποθετηθεί μέσα στον ινδουιστικό βωμό.
Τραγικές ήταν οι εικόνες που αντίκρισαν όσοι έφτασαν στην περιοχή μετά τη φονική επίθεση, με μοτοσικλέτες να καίγονται, ενώ το αίμα είχε σχηματίσει λίμνες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση