Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πολύνεκρη έκρηξη στην καρδιά της Μπανγκόκ
Πολύνεκρη έκρηξη στην καρδιά της Μπανγκόκ

Πολύνεκρη έκρηξη στην καρδιά της Μπανγκόκ

Στο ίμ πνίγηκε χθες η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ. Η έ βόμβας έξω από ινδουιστικό βωμό, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 21 ατόμων, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τρεις αλλοδαποί τουρίστες, αλλά και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Παρότι μέχρι αργά το απόγευμα κανείς δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για τη βόμβα, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης διατύπωνε την ότι στόχος του πολύνεκρου χτυπήματος ήταν η καταστροφή της ς.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στον ινδουιστικό βωμό Εραουάν, ο οποίος βρίσκεται σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο πολυσύχναστους κυκλοφοριακούς κόμβους στο της πόλης. Πολύ κοντά στο σημείο της ς βρίσκονται μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά και εμπορικά κέντρα με κτίρια γραφείων όπως, εξάλλου, και ένα νοσοκομείο.

Ο μικρός βωμός αποτελεί αδιαμφισβήτητα πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες προερχόμε από την Ανατολική Ασία, αλλά και για πάρα πολλούς Ταϊλανδούς. Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την τουριστική αστυνομία, μεταξύ των νεκρών της ς συγκαταλέγονται δύο και ένας Φιλιππινέζος, ενώ οι περισσότεροι τραυματίες είναι από την Κίνα και την Ταϊβάν.

Αν και έχουν δοθεί ελάχιστα στοιχεία σχετικά με το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε, ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της Ταϊλάνδης, Σομιότ Πουμπανμουάνγκ, δήλωσε ότι τα εκρηκτικά βρίσκονταν στο εσωτερικό πυροσωλήνα που είχε τοποθετηθεί μέσα στον ινδουιστικό βωμό.
Τραγικές ήταν οι εικόνες που αντίκρισαν όσοι έφτασαν στην περιοχή μετά τη φονική επίθεση, με μοτοσικλέτες να καίγονται, ενώ το αίμα είχε σχηματίσει λίμνες.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση