Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πολύνεκρη έκρηξη σε τέμενος της Νιγηρίας
Πολύνεκρη έκρηξη σε τέμενος της Νιγηρίας

Πολύνεκρη έκρηξη σε τέμενος της Νιγηρίας

AFP--

Ένς βομβιστής υτοκτονίας φέρεται να ανατινάχθηκε μέσα σε τέμενος στην πόλη Μαϊντουγκούρι της ιγηρίας το απόγευμα του Σαββάτου. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι όπως δήλωσε νοσοκομειακή πηγή.

Η επίθεση αυτοκτονίας έγινε στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης που εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αντάρτες της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στα περίχωρα της πόλης.

Το Γαλλικο Πρακτορείο από την πλευρά του κάνει λόγο για δέκα νεκρούς από την επίθεση αυτοκτονίας, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

“Ένας άνδρας βομβιστής που φέρεται να ήταν μαχητής της Μπόκο Χαράμ εισήλθε σε ένα τέμενος κοντά στη (Μάντεϊ) για να πυροδοτήσει τα με τα οποία ήταν ζωσμένος”, δήλωσε μία στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με τη νοσοκομειακή πηγή περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε πως η νυχτερινή επίθεση σημειώθηκε γύρω από την οδό ταμπόα κοντά στον μικρό οικισμό Μούλε, σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από το Μαϊντουγκούρι, όπου κατοικούν δύο εκατομμύρια άνθρωποι.

“Ένας πύραυλος που εξαπέλυσε η Μπόκο Χαράμ έπληξε μί γύρω από την περιοχή Μπουλουμκούτου… και σκότωσε πέντε ανθρώπους. Οι άνδρες μας απομάκρυναν επίσης έξι πτώματα από διαφορετικά σημεία”, δήλωσε ο Μοχάμεντ Μπάνου, μέλος μιας τοπικής πολιτος.

Νωρίς χθες το πρωί, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από δύο εκρήξεις βομβών στην Τασάν Αλάντε, μία απομακρυσμένη πόλη της πολιτείας Μπόρνο.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περίπου 1,5 εκατομμύρια άλλοι έχουν εκτοπιστεί αφότου οι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ ξεκίνησαν πριν από έξι χρόνια την εξέγερσή τους με σκοπό τη δημιουργία ενός κράτους που θα υπακούει στον αυστηρό ισλαμικό νόμο.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση