Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πολύνεκρη έκρηξη πυρομαχικών σε λιμάνι της Κίνας
Πολύνεκρη έκρηξη πυρομαχικών σε λιμάνι της Κίνας

Πολύνεκρη έκρηξη πυρομαχικών σε λιμάνι της Κίνας

Τουλάχιστον 17 νεκρούς κι 400 τρυματίες προκάλεσαν οι εκρήξεις μεγάλης ποσότητας χημικών και πυρομαχικών, που βρίσκονταν αποθηκευμένα στον τερματικό σταθμό του εμπορικού λιμένα του Τιαντζίν στην Κίνα. Στο σημείο της τεράστιας ς που προκλήθηκε είχαν σπεύσει τουλάχιστον και οι αρχές έχουν χάσει επαφή με 36 πυροσβέστες.

Οι εκρήξεις στις 11.30 το βράδυ, που έγιναν αισθητές χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι στην τέταρτη πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, προκάλεσαν θραύση τζαμιών και εκτόξευσαν συντρίμμια σε μεγάλο μέρος της αστικής ζώνης. Σύμφωνα με την δημόσια τηλε CCTV οι εκρήξεις έγιναν σε αποθήκες εκρηκτικών, με διαφορά 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Σινχουά μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε με “επικίνδυνο εμπόριο”. Η πρώτη έ είχε την ισχύ 3 τόννων του εκρηκτικού ΤΝΤ ενώ η δεύτερη, 21 τόννων ΤΝΤ.

Η Τιαντζίν είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της και στεγάζει περίπου 15 εκατομμύρια άτομα.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τσινπίνγκ, απαίτησε από τις αρχές να σβήσουν τη και να “καταβάλλουν τη μέγιστη προσπάθεια δυνατή για να σώσουν και περιθάλψουν τους τραυματίες και να εξασφαλίσουν την των ανθρώπων και της ιδιοκτησίας των”.

Πηγή: kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση