Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πολική βόμβα στις ΗΠΑ – Ασφυκτικός καύσωνας στην Αυστραλία
Πολική βόμβα στις ΗΠΑ – Ασφυκτικός καύσωνας στην Αυστραλία

Πολική βόμβα στις ΗΠΑ – Ασφυκτικός καύσωνας στην Αυστραλία

Ένα μετά το άλλο έσπαγε τα αρνητικά ρεκόρ ο σήμερα στο βορειανατολικό τμήμα των ΗΠΑ όπου καταγράφθηκαν πολικές θερμοκρασίες με τη βαρυχειμωνιά να έχει ήδη στοιχίσει τη σε 22 ανθρώπους, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα αμερικανικά ΜΜΕ.

Σε ιστορικό χαμηλό βούτηξε σήμερα ο , στους -15 βαθμούς, στο αεροδρόμιο JFK της έας Υόρκης, όπου χθες επικράτησε το χάος εξαιτίας των ακυρώσεων πτήσεων και καθυστερήσεων στις απογειώσεις και προσγειώσεις.

Καμία διεθνής πτήση δεν προσγειώθηκε στο Terminal 1, όπου συνήθως έρχονται οι πτήσεις της Air France, της Japan Airlines, της Korean Air και της . Συνολικά 94 πτήσεις ακυρώθηκαν και 17 πτήσεις εξετράπησαν προς άλλα .

Στη Βοστόνη, τα θερμόμετρα έδειξαν σήμερα το πρωί -19 βαθμούς κελσίου, θερμοκρασία ρεκόρ για την 7η Ιανουαρίου από το 1896.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν, πάντως, της θερμοκρασίας αργότερα σήμερα.

Στον ανατολικό Καναδά, ναι μεν οι αρχές ήραν τον συναγερμό για πολικό , ωστόσο οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η του υδράργυρου θα συνοδευτεί με νέες . Η θερμοκρασία παρέμεινε σήμερα το μεσημέρι στους -20 βαθμούς κελσίου στο Κεμπέκ, όμως προβλέπεται ότι θα αυξηθεί στους -10 βαθμούς κελσίου.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση